Dette silkemyk grøt som smaker skikkelig godt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | Enkel |
Ingredienser:
| 1-2 ss | Smør (25-50 g) |
| 2 dl | Hvetemel |
| 10 dl | Melk |
| ¼ ts | Salt |
Tilbehør:
| Sukker | |
| Kanel | |
| Smør | |
| Rød saft (valgfritt) |

Slik gjør du:
| 1 Ha ca 7 dl melk i en kasserolle, og – La de koke opp på middelsvarme – Vips sammen resten av melken og melet til en glatt blanding – Tilsett så melblandingen, under omrøring, til den varme melken – Kok opp under omrøring på middels/svak varme NB Du må røre hele tiden – La det småkoke i 5 min. – Visp inn smøret, og – Smak til med salt |
| 2 Serveres med sukker og kanel og et smørøye |
Tips! Rød saft smaker godt sammen med grøten
NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Hvis du heller ønsker oppskrift på andre grøttyper :





