Rømmegrøt "lettere"

Rømmegrøt er skikkelig godt, men veldig kraftig kost. Hvis du ønsker en lettere variant av rømmegrøten, kan du gjøre som meg – kok den på lettrømme! Hvis du heller ønsker den tradisjonelle versjonen av rømmegrøt – trykk HER, for oppskrift.

Rømmegrøt Lettere variant Ingredienser: 5 dl Rømme (lett) 2 dl Hvetemel 5 dl Melk (skummet eller lett) 1 ts Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 15 min. Enkel

Ingredienser:

5 dl  Rømme (lett)
2 dl  Hvetemel
5 dl  Melk (skummet eller lett)
1 tsSalt

Slik gjør du:

1 La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter
– Dryss melet,
NB! Rør hele tiden.  
2. – Spe med melken mens du rører, og
– Rør godt
– Til grøten er jevn og passe tykk
– La grøten småkoke i 3- 5 min.
– Smak til med salt like før servering.

Tips! Hvis det er vanskelig å røre ut melet i rømmen, kan du bruke en stavmikser for å få grøten helt glatt.

Rømmegrøt Lettere variant Ingredienser: 5 dl Rømme (lett) 2 dl Hvetemel 5 dl Melk (skummet eller lett) 1 ts Salt
3. Server med sukker, kanel, og eventuelt smør

NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Potetsalat Ingredienser: 6 - 8 Poteter 4-6 ss Majones ½ bx Rømme (lett) 1 ss Sennep 2 ss Lake av syltet agurk 2-4 ss Hakket sylteagurk Gressløk (hakket) Salt Persille (valgfritt)

Server gjerne spekemat som pinne til grøten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s