Det finnes hundrevis av oppskrifter på focaccia på nettet, så hvorfor legge ut min oppskrift også? Tja,si det. Det er nå denne oppskriften jeg bruker – og jeg bruker den ofte. For focaccia er godt både til pasta og til supper. Jeg lager denne porsjonen, som er ganske stor, og så legger jeg det som blir til overs i fryseren. Neste gang, tar jeg bare opp focacciaen tiner den og legger den litt i stekeovnen for å skjerpe den rett før servering. Enkelt og godt! Du kan selvfølgelig halvere posisjonen, men da trenger du ei mindre form (kanskje 20X30)?

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 90 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ½ l | Hvetemel (900g) |
1 pk | Gjær |
7 ½ dl | Vann (fingervarmt) |
1 ts | Salt |
1-2 ts | Sukker |
3 ss | Olivenolje |
Flaksalt, oliven, olivenolje |
Slik gjør du:

1 Løs opp gjæren i vannet |
2 Bland alt det tørre i en bakstebolle |
3 Tilsett vann og gjær |
4 Elt deigen (5 min) |
5 Tilsett oljen og elt |
6 Heves til i ca 45 min |
7 Ha deigen i ei godt smurt langpanne |
8 Sett ovnen på 200 grader |
9 Etterhev, mens ovnen blir varm |
10 Pensle forsiktig over med litt olivenolje Stikk fingrene i deigen for å lage hull Dytt ned oliven og dryss over salt |
11 Stekes i ca 40 min. |

Tips! Du kan godt bruke tørrgjær, bland da gjæra rett i melet, før du tilsetter vann.