Fritert Potetskall

Fritert potetskall er godt som topping på middagsretter, slik som russisk potetsuppe. Men det er også godt på tapasbordet eller bare som snacks. Server da gjerne sammen med en god aioli eller dipp. Jeg friterer i airfryer men det går også fi å fritere potetskallet i enten en frityrgryte eller en kaserolle med olje.

"Fritert"potetskall Ingredienser: Potetskall Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

 Potetskall
 Salt

Slik gjør du:

1 Skrell potetene
2 Vask potetskallet godt, og
3 Tørk det i tørkepapir eller kjøkkenhåndkle
4A Ha Potetskallet i en airfrier
– Still inn på kylling 200 grader 5 min
Sjekk etter hvert for tiden vil variere etter tykkelsen på potetskrellet
Det skal bare bli sprøtt
ELLER
4B Varm olje til 180 grader,
– Ha i potetskrellet i friteringskurva
– La det steke til det er gyllent og sprøtt
– Ha det ferdig friterte potetskallet over på tørkepapir
Så det får renne av seg litt fett
5 Hell det ferdig friterte potetskrellet i en skål
Strø over litt salt

"Fritert"potetskall Ingredienser: Potetskall Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble