Fylt squash er en skikkelig god middagsrett. Hvis du kjøper squashen i butikken trenger du nok en halv squash pr person. Men er den skikkelig stor og selvdyrket, kan den deles i flere biter.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |

Ingredienser:
2 | Squash (eller en stor) |
1 | Løk (hakket) |
2 fedd | Hvitløk (hakket) |
1 ss | Olje (soya) |
400 g | Kjøttdeig |
1 boks | Tomater (hermetiske) |
1 | Buljongterning (okse) |
¼ ts | sukker |
Salt, pepper, basilikum | |
50 – 75 g | Ost (hvit, skivet eller revet) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 225 grader og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Skjær squashen i 2 på langs – Ta vekk innmaten (midten) Bruk gjerne en skje – Legg squashene på en stekeplate |
3 Stek squashen i 5-7 min. alt etter hvor stor den er |
4 Skrell og hakk løk og hvitløk |
5 Ha oljen i en stekepanne, og – Varm den opp på middels varme – Ha i løk og hvitløk, og strø over litt salt – La den surre til den er blitt myk og blank |
6 Ha i kjøttdeigen, – Mos den og – La den bli gjennomstekt |
7 Hakk innmaten av squashen – Tilsett den til kjøttdeigen, og – La det surre i ca 3-4 min – Tilsett tomatene, sukker, buljong, salt og pepper – La det surre i 5 min. |
8 Hakk basilikumbladene – Ha dem i kjøttsausen – Smakt til med salt og pepper |
9 Skjær eller rasp osten |
10 Fordel kjøttsaus i de hule squashene – Strø ost over |
11 Sett squashen tilbake i ovnen, og – La den steke til osten er smeltet |
12 Serveres med kokt ris, grønnsalat og/eller godt brød – Den resterende kjøttsausen kan også serveres vedsiden av |
