Fylt squash

Fylt squash er en skikkelig god middagsrett. Hvis du kjøper squashen i butikken trenger du nok en halv squash pr person. Men er den skikkelig stor og selvdyrket, kan den deles i flere biter.

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2Squash (eller en stor)
1Løk (hakket)
2 feddHvitløk (hakket)
1 ssOlje (soya)
400 gKjøttdeig
1 boksTomater (hermetiske)
1Buljongterning (okse)
¼ tssukker
 Salt, pepper, basilikum
50 – 75 gOst (hvit, skivet eller revet)

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 225 grader og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Skjær squashen i 2 på langs –
Ta vekk innmaten (midten)
Bruk gjerne en skje
– Legg squashene på en stekeplate
3 Stek squashen i 5-7 min.
alt etter hvor stor den er
4 Skrell og hakk løk og hvitløk
5 Ha oljen i en stekepanne, og
– Varm den opp på middels varme
– Ha i løk og hvitløk, og strø over litt salt
– La den surre til den er blitt myk og blank
6 Ha i kjøttdeigen,
– Mos den og
– La den bli gjennomstekt
7 Hakk innmaten av squashen
– Tilsett den til kjøttdeigen, og
– La det surre i ca 3-4 min
– Tilsett tomatene, sukker, buljong, salt og pepper
– La det surre i 5 min.
8 Hakk basilikumbladene
– Ha dem i kjøttsausen
– Smakt til med salt og pepper
9 Skjær eller rasp osten
10 Fordel kjøttsaus i de hule squashene – Strø ost over
11 Sett squashen tilbake i ovnen, og
– La den steke til osten er smeltet
12 Serveres med kokt ris, grønnsalat og/eller godt brød
– Den resterende kjøttsausen kan også serveres vedsiden av

Fylt squash / gratinert squash Ingredienser: 2 Squash (eller en stor) 1 Løk (hakket) 2 fedd Hvitløk (hakket) 1 ss Olje (soya) 400 g Kjøttdeig 1 boks Tomater (hermetiske) 1 Buljongterning (okse) ¼ ts sukker Salt, pepper, basilikum 50 - 75 g Ost (hvit, skivet eller revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble