Dette er oppskriften på en skikkelig god formloff. Men det tar litt tid å bake den. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Jeg synes det er verdt de, noen ganger. Men for det meste baker jeg faktisk mormor sin formloff, som også er veldig god.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | ca. 1 time over 2 dager | Enkel |
Ingredienser:
Fordeig:
1250 g | Hvetemel |
9 dl | Vann |
Tilsettes:
30 g | Salt |
15 g | Gjær |
Slik gjør du:
1 Dagen før: – Bland sammen hvetemel og vann (fordeig) – La deigen hvile i 6 timer – Tilsett salt og gjær – Elt godt Ca 10 min – Sett deigen i kjøleskapet og – La den stå natta over |
2 Dagen du skal bake: – Ta deigen ut – La den stå i 2 timer |
3 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i to emner – Form dem til to kuler – La de hvile i 10 minutter |
4 Smør to brødformer – Form to brød, og – Legg dem i formene – Dryss litt rug- eller byggmel over Eller du kan pensle dem og drysse over valmuefrø |
5 Dekk brødene med en bakeduk (kjøkkenhåndkle e.l) – La brødene heve i 3 timer til dobbel størrelse |
6 Sett stekeovnen på 230 grader |
7 Snitt brødene på skrått med en skarp kniv |
8 Stekes i 35-40 minutter (230 grader) |
9 Avkjøles på rist |
