Disse rundstykkene er enkle å lage og kjempegode. Passer til all slags pålegg og er likegode til frokost som til lunsj eller kveldsmat. Flott i matpakken.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 10 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
| 450 g | Hvetemel |
| 200 g | Sammalt hvete (fin) |
| 50 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 dl | Vann |
| 2 dl | Melk |
| Egg, Havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og – Ha i melken og vannet – Varm til ca 37 grader |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Tilsett de de tørre ingrediensene , og – Elt i 4-6 minutter |
| 4 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
|
6 Form
rundstykkene – Kjevle deigen i et rektangel – Del det i to, på langs – Pensle sidene med vann – Brett den ene siden av deigen inn mot midten – Brett den andre siden over |

| 7 Sett ovnen på 200 grader |
| 8 La rundstykkene etterheve i ca 25 min. |
|
9
Pensle med egg, og – dryss over med havregryn |
| 10 Stekes på 200 grader 12-15 minutter |
| 11 Avkjøl |

