Disse rundstykkene er enkle å lage og kjempegode. Passer til all slags pålegg og er likegode til frokost som til lunsj eller kveldsmat. Flott i matpakken.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
10 | 120 min | Enkelt |
Ingredienser:
450 g | Hvetemel |
200 g | Sammalt hvete (fin) |
50 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 ts | Sukker |
1 ts | Salt |
2 dl | Vann |
2 dl | Melk |
Egg, Havregryn |
Slik gjør du:
1 Smelt smøret, og – Ha i melken og vannet – Varm til ca 37 grader |
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
3 Tilsett de de tørre ingrediensene , og – Elt i 4-6 minutter |
4 Settes til heving (ca. 45 min.) |
5 Ha deigen på et lett melet bakebord |
6 Form
rundstykkene – Kjevle deigen i et rektangel – Del det i to, på langs – Pensle sidene med vann – Brett den ene siden av deigen inn mot midten – Brett den andre siden over |

7 Sett ovnen på 200 grader |
8 La rundstykkene etterheve i ca 25 min. |
9
Pensle med egg, og – dryss over med havregryn |
10 Stekes på 200 grader 12-15 minutter |
11 Avkjøl |
