Grovere frokostrundstykker

Disse rundstykkene er enkle å lage og kjempegode. Passer til all slags pålegg og er likegode til frokost som til lunsj eller kveldsmat. Flott i matpakken.

1 Kjevle deigen i et rektangel, 2 Del den i to, på langs, 3 Pensle den ene siden med vann, 4 Brett den ene siden av deigen inn mot midten, 5 Pensle den andre siden med vann, 6 Brett den andre siden over
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  10 120 min Enkelt

Ingredienser:

450 g Hvetemel
200 g Sammalt hvete (fin)
50 g Smør
1 pk Gjær
1 ts Sukker
1 ts Salt
2 dl Vann
2 dl Melk
   
  Egg, Havregryn

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og
– Ha i melken og vannet
– Varm til ca 37 grader
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Tilsett de de tørre ingrediensene , og
– Elt i 4-6 minutter
4 Settes til heving (ca. 45 min.)
5 Ha deigen på et lett melet bakebord
6 Form rundstykkene
– Kjevle deigen i et rektangel
– Del det i to, på langs
– Pensle sidene med vann
– Brett den ene siden av deigen inn mot midten
– Brett den andre siden over
Grovere Frokostrundstykker Ingredienser: 450 g Hvetemel 200 g Sammalt hvete (fin) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Sukker 1 ts Salt 2 dl Vann 2 dl Melk Egg, Havregryn
1 Kjevle deigen i et rektangel, 2 Del den i to, på langs, 3 Pensle den ene siden med vann, 4 Brett den ene siden av deigen inn mot midten, 5 Pensle den andre siden med vann, 6 Brett den andre siden over
7 Sett ovnen på 200 grader
8 La rundstykkene etterheve i ca 25 min.
9 Pensle med egg, og
– dryss over med havregryn
10 Stekes på 200 grader 12-15 minutter
11 Avkjøl

Hvis du heller vil ha lyse frokostrundstykker, anbefaler jeg å prøve disse som er etter oppskrift fra Baker Brun, For oppskrift TRYKK HER

Frokostrundstykker Ingredienser: 8 dl  Hvetemel  (jeg brukte nesten 10)  50 g  Smør 1 pk  Gjær  1 ts  Sukker 1 ts  Salt  2 dl  Vann 2 dl Melk          Egg, Valmuefrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s