Dette er oppskriften på litt grovere horn. De er kjempe gode til frokost, lunsj – ja, uansett måltid egentlig.

| Antall | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 16 | 120 min | Lett |
Ingredienser
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 700 g | Hvetemel |
| 200 g | Sammalt hvete (fin) |
| 4 ss | Smeltet smør |
| 2 ts | Salt |
| 2 ss | Sukker |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle, – Ha melken sammen med smøret, og – Varm til fingervarmt – Løs opp gjæren i melkeblandingen |
| 2 Tilsett de tørre ingrediensene |
| 3 Eltes til deigen er smidig og glatt (4-6 min.) |
| 4 Legg plastikk over bakstebollen, og – Sett til heving (45-60 min.) Til den er blitt dobbelt så stor |
| 5 Hell deigen ut på et bakstebord – Del den i 2, og – Kjevle hver del rund og flat – Del hver del i 8 trekanter, og – Rull sammen til horn , som – Settes på bakepapir dekket stekeplate |


| 6 Sett på stekeovnen på 225°C, og – Sett hornene til etterheving (til ca. dobbel størrelse) |
| 7 Pensles eventuelt med egg |
| 8 Stekes i ca.12- 15 minutter |

