Grovere Horn

Dette er oppskriften på litt grovere horn. De er kjempe gode til frokost, lunsj – ja, uansett måltid egentlig.

Grovere horn  Ingredienser 6 dl 	Melk  1 pk	Gjær 700 g	Hvetemel 200 g	Sammalt hvete (fin) 4 ss	Smeltet smør 2 ts 	Salt  2 ss	Sukker
Antall Tid Vanskelighetsgrad
16 120 min Lett

Ingredienser

6 dl Melk
1 pk Gjær
700 g Hvetemel
200 g Sammalt hvete (fin)
4 ss Smeltet smør
2 ts Salt
2 ss Sukker

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle,
– Ha melken sammen med smøret, og
– Varm til fingervarmt
– Løs opp gjæren i melkeblandingen
2 Tilsett de tørre ingrediensene
3 Eltes til deigen er smidig og glatt
(4-6 min.)
4 Legg plastikk over bakstebollen, og
– Sett til heving (45-60 min.)
Til den er blitt dobbelt så stor
5 Hell deigen ut på et bakstebord
– Del den i 2, og
– Kjevle hver del rund og flat
– Del hver del i 8 trekanter, og
– Rull sammen til horn , som
– Settes på bakepapir dekket stekeplate
6 Sett på stekeovnen på 225°C, og
– Sett hornene til etterheving
(til ca. dobbel størrelse)
7 Pensles eventuelt med egg
8 Stekes i ca.12- 15 minutter
Grovere horn Ingredienser 6 dl Melk 1 pk Gjær 700 g Hvetemel 200 g Sammalt hvete (fin) 4 ss Smeltet smør 2 ts Salt 2 ss Sukker
Avkjøles på rist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s