Gul kake med sjokoladekrem, er en veldig godt kake. Sjokoladekremen er rund og god både konsistens og smak.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
10-12 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
150 g | Smør (romtemperert) |
1 dl | Olje (nøytral) |
5 dl | Sukker |
3 | Egg (romtemperert) |
2 | Eggeplommer (romtemperert) |
1 ss | Vaniljeekstrakt (eller -sukker) |
2 ½ ts | Bakepulver |
7 ½ dl | Hvetemel |
2 ½ dl | Kefir (romtemperert) |
Fyll & topping:
120 g | Smør |
2 dl | Kakaopulver |
7 ½ dl | Melis |
1 ½ – 2 dl | Rømme |
1 ts | Vaniljeekstrakt (-sukker) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader, og – Legg bakepapir i bunnen av ei springform (26 – 30 cm) og – Smør kantene |
2 Rør sammen sukker og smør, – Til det blir en myk masse – Tilsett oljen og – Pisk til blandingen er luftig |
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver – Tilsett hvetemel og melk litt om gangen |
4 Hell røra i forma, og Stek i ca. 30 – 40 min, Til kaka har fått litt farge Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om den er ferdig -da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg NB ikke stek den for lenge, for da vil den bli veldig tørr |
5 Avkjøles på rist |
6 Lag fyll og topping: – Smelt smøret – Tilsett kakaopulver og vaniljesukker, og – Rør det godt inn – Ha Melisen i en bolle, – Hell Kakaoblandingen over – Rør til blandingen er blitt luftig -Tilsett rømmen, og – Rør litt til |
7 Når kaka er blitt helt kald: – Del den i 2, 3 eller 4 alt etter hvor stor form du brukte – Ha sjokoladekremen mellom lagene, og på toppen – Sett kaka i kjøleskapet så kremen får sette seg |
