Gul kake med sjokoladekrem

Gul kake med sjokoladekrem, er en veldig godt kake. Sjokoladekremen er rund og god både konsistens og smak.

Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
10-121 timeEnkel

Ingredienser:

150 gSmør (romtemperert)
1 dlOlje (nøytral)
5 dlSukker
3Egg (romtemperert)
2Eggeplommer (romtemperert)
1 ssVaniljeekstrakt (eller -sukker)
2 ½ tsBakepulver
7 ½ dlHvetemel
2 ½ dlKefir (romtemperert)

Fyll & topping:

120 gSmør
2 dlKakaopulver
7 ½ dlMelis
1 ½ – 2 dlRømme
1 tsVaniljeekstrakt (-sukker)
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader, og
– Legg bakepapir i bunnen av ei springform (26 – 30 cm) og
– Smør kantene
2 Rør sammen sukker og smør,
– Til det blir en myk masse
– Tilsett oljen og
– Pisk til blandingen er luftig
3 Sikt sammen hvetemel og bakepulver
– Tilsett hvetemel og melk litt om gangen
4 Hell røra i forma, og Stek i ca. 30 – 40 min,
Til kaka har fått litt farge
Stikk gjerne med en pinne i midten, for å se om den er ferdig
-da skal pinnen komme ut med noen fuktige biter på seg
NB ikke stek den for lenge, for da vil den bli veldig tørr
5 Avkjøles på rist
6 Lag fyll og topping:
– Smelt smøret
– Tilsett kakaopulver og vaniljesukker, og
– Rør det godt inn
– Ha Melisen i en bolle,
– Hell Kakaoblandingen over
– Rør til blandingen er blitt luftig
-Tilsett rømmen, og
– Rør litt til
7 Når kaka er blitt helt kald:
– Del den i 2, 3 eller 4 alt etter hvor stor form du brukte
– Ha sjokoladekremen mellom lagene, og på toppen
– Sett kaka i kjøleskapet så kremen får sette seg
Gul kake med sjokoladekrem Ingredienser: 150 g Smør (romtemperert) 1 dl Olje (nøytral) 5 dl Sukker 3 Egg (romtemperert) 2 Eggeplommer (romtemperert) 1 ss Vaniljeekstrakt (eller -sukker) 2 ½ ts Bakepulver 7 ½ dl Hvetemel 2 ½ dl Kefir (romtemperert) Fyll & topping: 120 g Smør 2 dl Kakaopulver 7 ½ dl Melis 1 ½ - 2 dl Rømme 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker)