Havreklirundstykker med hvetekim

Havreklirundstykker med hvetekim passer godt som frokostrundstyker, til brunsj, lunsj. Ja, til det meste egentlig. Denne oppskriften gir ca 15 store, gode og litt sunnere rundstykker.

Havreklirundstykker med hvetekim Ingredienser: 1 pk Gjær 3 ss Olje (nøytral) 5 (½) dl Vann 2 ts Salt 200 g Havrekli (3 dl) 100 g Hvetekim (2 dl) 9 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 153 timerEnkel

Ingredienser:

1 pkGjær
3 ssOlje (nøytral)
5 (½) dlVann
2 tsSalt
200 gHavrekli (3 dl)
100 gHvetekim (2 dl)
600 gHvetemel (9 dl)

Slik gjør du:

1 Ha vann i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og
– Rør den godt ut
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt god
Gjerne 7-10 min.
3 Dekk til deigen og
– La den heve til dobbel størrelse
Ca 10 min.
4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i ca 15 like store biter
Da blir det ca 100 g pr bit
– Trill sprekkfrie rundstykker, og
– Sett dem på bakepapirkledde stekebrett
5 Dekk til, og
– La rundstykkene etterheve 20 – 30 minutter
6 Stekes på 225 grader i ca 12 min
Midt i ovnen
Eller 200 grader varmluft i ca 15 min
7 Avkjøles på rist
Gjerne tildekket

Havreklirundstykker med hvetekim Ingredienser: 1 pk Gjær 3 ss Olje (nøytral) 5 (½) dl Vann 2 ts Salt 200 g Havrekli (3 dl) 100 g Hvetekim (2 dl) 9 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble