Havreklirundstykker med hvetekim passer godt som frokostrundstyker, til brunsj, lunsj. Ja, til det meste egentlig. Denne oppskriften gir ca 15 store, gode og litt sunnere rundstykker.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 15 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Gjær |
3 ss | Olje (nøytral) |
5 (½) dl | Vann |
2 ts | Salt |
200 g | Havrekli (3 dl) |
100 g | Hvetekim (2 dl) |
600 g | Hvetemel (9 dl) |
Slik gjør du:
1 Ha vann i en bakebolle – Smuldre i gjæra, og – Rør den godt ut |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt god Gjerne 7-10 min. |
3 Dekk til deigen og – La den heve til dobbel størrelse Ca 10 min. |
4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i ca 15 like store biter Da blir det ca 100 g pr bit – Trill sprekkfrie rundstykker, og – Sett dem på bakepapirkledde stekebrett |
5 Dekk til, og – La rundstykkene etterheve 20 – 30 minutter |
6 Stekes på 225 grader i ca 12 min Midt i ovnen Eller 200 grader varmluft i ca 15 min |
7 Avkjøles på rist Gjerne tildekket |
