Hverdagsbrød – brød til matpakken

Dette brødet smaker godt, er grovt, med kjerner og frø. – En skikkelig matpakkefavoritt.

Hverdagsbrød – brød til matpakken Ingredienser: 1 pk Gjær 8 dl Vann (finger varmt) 4 ss Olje (oliven eller nøytral) 300 g Sammalt hvete (grov) 300 g Hvetemel 200 g Sammalt Rug (grov) 200 g Havregryn 5 ss Solsikkekjerner 5 ss Sesamfrø 2 ts Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkelt
Hverdagsbrød – brød til matpakken Ingredienser: 1 pk Gjær 8 dl Vann (finger varmt) 4 ss Olje (oliven eller nøytral) 300 g Sammalt hvete (grov) 300 g Hvetemel 200 g Sammalt Rug (grov) 200 g Havregryn 5 ss Solsikkekjerner 5 ss Sesamfrø 2 ts Salt

Ingredienser:

1 pkGjær
8 dlVann (finger varmt)
4 ssOlje (oliven eller nøytral)
300 gSammalt hvete (grov)
300 gHvetemel
200 gSammalt Rug (grov)
200 gHavregryn
5 ssSolsikkekjerner
5 ssSesamfrø
2 tsSalt
Hverdagsbrød – brød til matpakken Ingredienser: 1 pk Gjær 8 dl Vann (finger varmt) 4 ss Olje (oliven eller nøytral) 300 g Sammalt hvete (grov) 300 g Hvetemel 200 g Sammalt Rug (grov) 200 g Havregryn 5 ss Solsikkekjerner 5 ss Sesamfrø 2 ts Salt

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i det fingervarme vannet
– Rør den ut
2 Tilsett mel, salt og olje, og –
Elt deigen i 10-12 min.
Den skal være løs
3 Dekk deigen med et bakeklede, og
– La den heve i ca. 60 min.
Til dobbel størrelse
4 Sett stekeovnen på 200 grader
Smør to brødformer
5 Hell deigen i brødformene
– Glatt dem ut – Dekk til, og
– La brødene etterheve i ca, 30 min.
6 Stekes i ca. 20 min.
(200 grader)
7 Avkjøles på rist
Hverdagsbrød – brød til matpakken Ingredienser: 1 pk Gjær 8 dl Vann (finger varmt) 4 ss Olje (oliven eller nøytral) 300 g Sammalt hvete (grov) 300 g Hvetemel 200 g Sammalt Rug (grov) 200 g Havregryn 5 ss Solsikkekjerner 5 ss Sesamfrø 2 ts Salt