Hvitsaus brukes til ganske mange middagsretter. Mange velger å lage pose saus isteden for å lage den selv, men den er veldig enkelt å lage, Du bruker heller ikke mer tid på å lage sausen fra grunnen av, enn hva du gjør ved å lage en posesaus. Jeg bruker å lage den hvite sausen uten smør, og det går het fint. I tilegg til at du slipper fettet i sausen, er det også en mye enklere måte å lage sausen på enn den tradisjonelle måten hvor du begynner med smør og hvetemel.
| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ss | Hvetemel |
| 4 dl | Melk |
| ½ ts | Salt |
| ½ ts | Pepper |
| ½ ts | Muskat (valgfritt) |
Slik gjør du:
| 1 Kok opp 3 ½ dl melk |
| 2 Rør melet ut i den resten av melken |
| 3 Tilsett mel- og melkeblandingen, mens du rører |
| 4 Kok opp under omrøring |
| 5 La sausen småkoke i 3-5 min., – På lav varme, mens du rører (for å få ut melsmaken) |
| 6 Smak til med salt og pepper, og event. karri |
| 7 Ta sausen av varmen |
Hvit saus brukes til mye. For eksempel til Fiskeboller i hvitsaus, Lasagne, Moussaka og mye mye mer.

