Hvitsaus – enkel

Hvitsaus brukes til ganske mange middagsretter. Mange velger å lage pose saus isteden for å lage den selv, men den er veldig enkelt å lage, Du bruker heller ikke mer tid på å lage sausen fra grunnen av, enn hva du gjør ved å lage en posesaus. Jeg bruker å lage den hvite sausen uten smør, og det går het fint. I tilegg til at du slipper fettet i sausen, er det også en mye enklere måte å lage sausen på enn den tradisjonelle måten hvor du begynner med smør og hvetemel.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 30 min. Enkel

Ingredienser:

2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
½ ts Muskat (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Kok opp 3 ½ dl melk
2 Rør melet ut i den resten av melken
3 Tilsett mel- og melkeblandingen, mens du rører
4 Kok opp under omrøring
5 La sausen småkoke i 3-5 min.,
– På lav varme, mens du rører
(for å få ut melsmaken)
6 Smak til med salt og pepper, og event. karri
7 Ta sausen av varmen

Hvit saus brukes til mye. For eksempel til Fiskeboller i hvitsaus, Lasagne, Moussaka og mye mye mer.

Fiskeboller i hvitsaus, er skikkelig godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s