Dette er Idas sjokoladekake med bær. Det er en deilig kombinasjon av sjokolade og friske bær.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 3 timer | Middels |
Ingredienser:
Kakebunnen:
| 400 g | Sukker (ca. 5 dl) |
| 325 g | Hvetemel (ca. 2 dl) |
| 80 g | Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) |
| 2 ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 225 g | Smør |
| ½ dl | Olje (nøytral) |
| 4 | Egg (romtempererte) |
| 2 ¼ dl | Melk |
| 2 ¼ dl | Kaffe (varm) |
Jordbærmousse:
| 500 g | Jordbær (frosne) |
| 6 pl | Gelatin |
| 3 ss | Vann (kokende) |
| 3 ss | Sitron |
| 3 dl | Fløte |
| 3 | Egg |
| 6 – 9 ss | Sukker (ca. 1 dl) |
Pynt:
| 4 ss | Smør |
| 300 g | Melis |
| 1 ss | Kakao |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 3 ss | Kaffe (sterk) |
Topping og dekorasjon:
| Bær (blandete) |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader |
| 2 Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, eller tre runde kakeformer (ca. 20 cm) |
| 3 Lag kakebunnen: – Skjær smøret i små biter – Visp sammen egg, melk og olje i en bolle -Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og – Bland dem godt – Sett mikseren på lav hastighet, og – Tilsett det romtempererte smøret Litt om gangen Forsett til røra ser fuktig ut – Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle – Øk hastigheten til middels, og – La den gå i 1 ½ min. – Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen – Rør i 30 sek. – Tilsett siste rest av melkeblandingen, og – Rør i ytterligere 30 sek. – Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og – Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek) Røra er tynn, men den skal være det – Hell røra i langpannen, og – La den steke i ca 20 min. – Avkjøles i forma |
| 4 Lag moussen: – Halvtin jordbærene – Legg gelatinplatene i vann – La de ligge i ca 5 min. – Kok opp 3 ss vann og sukker – Klem ut vannet fra gelatinen – Rør inn gelatinplatene – Ha jordbær og sitronsaft i en bolle – Mos jordbærene med en stavmikser – Tilsett gelatinen – Smak på blandingen om du trenger mer sukker – Pisk kremfløten til myk krem – Pisk eggene til eggedosis – Bland forsiktig sammen jordbær og egg – Vend inn kremen |
| 5 Montering: – Skjær ut 3 kakebunner fra den store bunnen Ca. 20 cm i diameter – Leggen bunn på et kakefat, – Sett en kakering eller – form rundt den – Ta ½ av moussen og – Fordel det jevnt ut over kakebunnen – Legg en ny kakebunn over – Ta den siste ½-delen av moussen og – Fordel det jevnt ut over kakebunnen – Sett kaka i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg |
| 6 Lag sjokoladesmørkremen: – Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig – Tilsett kakaopulver og kaffe, og – Rør godt sammen |
| 7 Pynting: – Ta kaken ut av kjøleskapet, og – Legg den på et serveringsfat – Legg på den siste kakebunnen, og – Pynt kaken med smørkremen og bær |

