Injera er eritreiske leser, som spises sammen med en kjøtt- eller grønnsaksrett. Originalt blir brukes det Teffmel til Injera, som er en korn type som produseres i Eritrea. En kan godt bytte det ut med byggmel, hvis en ikke får tak i teffmel. Egentlig skal Injera- røren stå i intill 3 døgn før den kan brukes. Dette er en oppskrift som tar litt kortere tid, her trenger røra bare stå i romtemperatur natta over, så er den klar til bruk.
Hvis du heller ønsker den originale oppskriften på Injera – Trykk HER

1 ts | Tørrgjær |
6 dl | Vann (lunket) |
9 ½ dl | Mel (Teff eller byggmel) |
Tips! Teff kan også byttes ut med 3 deler hvetemel og 1 del maismel

Slik gjør du:
1 Bland sammen mel, vann og gjær – Dekk til og la det stå natta over i romtemperatur |
2 Rør godt i blandingen, og – La den stå i 10 min. Den skal ha konsistens som litt tykk pannekakerøre |
3 Stek Injera på middels varm pannekakepanne eller stekepanne Uten smør eller olje De skal være som litt tykke pannekaker – Stekes bare på en side – Når boblene kommer, dekk til med lokk Da tar det omtrent 15 sek til de er ferdige De er ferdige når boblene blir til hull og kantene løfter seg fra pannen |
4 Avkjøles |
5 Rulles sammen, med den ustekte siden ut – Skjæres i to eller tre før servering |


