Dette er min venninne Ruth sin oppskrift på Injera. Injera er eritreiske leser, som spises sammen med en kjøtt- eller grønnsaksrett. Originalt blir brukes det Teffmel til Injera, som er en korn type som produseres i Eritrea. En kan godt bytte det ut med byggmel, hvis en ikke får tak i teffmel.
Hvis du heller ønsker en raskere oppskrift på Injera – Trykk HER

Ingredienser:
Dag 1:
200 g | Teff (eller byggmel) |
2 ½ dl | Vann (lunket) |
Dag 2, 3 (eller 4):
1 ts | Salt |
1 ts | Natron |
1 ½ dl | Vann |
Tips! Teff kan også byttes ut med 150 g hvetemel og 50 g maismel
Slik gjør du:
1 Bland sammen mel og vann |
2 La det stå tildekket i rom temperatur, til det begynner å boble og har blitt en surdeig Det kan ta inntil 3 dager |
3 Dryss over natron, salt og tilsett vann – Rør sammen Blandingen skal ha konsistens som pannekakerøre |
4 Stek Injera på middels varm pannekakepanne eller stekepanne Uten smør eller olje De skal være som litt tykke pannekaker – Stekes bare på en side – Når boblene kommer, dekk til med lokk Da tar det omtrent 15 sek til de er ferdige De er ferdige når boblene blir til hull og kantene løfter seg fra pannen |




5 Avkjøles |
6 Rulles sammen, med den ustekte siden ut – Skjæres i to eller tre før servering |
