Sjokoladesaus som tilbehør til desserter er super enkelt å lage, og veldig godt å spise. is med ananas og sjokoladesaus er godt på alle varme dager, passer som dessert etter ethvert måltid eller bare når du har lys på noe godt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10-15 min | Enkel |
Ingredienser:
Sjokoladesaus (enkel):
100 g | Kokesjokolade |
1 ½ dl | Kremfløte |

Tilbehør:
Ananas (mini) | |
Is (Vanilje) | |
Jordbær |

Tips! Hvis du ønsker litt søtere ananas, gi dem et raskt oppkok i like deler vann og sukker, la ananasene avkjøle seg i sukkerlaken.
Slik gjør du:
1 Ta ut isen fra fryseren |
2 Lag sjokoladesausen: – Kok opp kremfløten – Brekk sjokoladen i så biter – Ha sjokoladen i den varme fløten, og – La den ligge i ca 1 min – Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og Er jevnt fordelt |
3 Skrell ananasene – Skjær eventuet ut en fint mønster, og – De dem i to |
4 Del jordbærene i to på langs |
5 Legg en halv ananas i hver dessertskål – Legg i jordbærene – Legg en iskuler ved siden – Topp med sjokoladesausen |
6 Serveres umiddelbart, gjerne sammen med restene sjokoladesausen |
