Is, ananas og sjokoladesaus på 1-2-3

Sjokoladesaus som tilbehør til desserter er super enkelt å lage, og veldig godt å spise. is med ananas og sjokoladesaus er godt på alle varme dager, passer som dessert etter ethvert måltid eller bare når du har lys på noe godt.

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410-15 minEnkel

Ingredienser:

Sjokoladesaus (enkel):

100 gKokesjokolade
1 ½ dlKremfløte

Sjokoladesaus Ingredienser: 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tilbehør:

Ananas (mini)
 Is (Vanilje)
 Jordbær

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Hvis du ønsker litt søtere ananas, gi dem et raskt oppkok i like deler vann og sukker, la ananasene avkjøle seg i sukkerlaken.

Slik gjør du:

1 Ta ut isen fra fryseren
2 Lag sjokoladesausen:
– Kok opp kremfløten
– Brekk sjokoladen i så biter
– Ha sjokoladen i den varme fløten, og
– La den ligge i ca 1 min
– Rør så i fløten til sjokoladen er helt smeltet og
Er jevnt fordelt
3 Skrell ananasene
– Skjær eventuet ut en fint mønster, og
– De dem i to
4 Del jordbærene i to på langs
5 Legg en halv ananas i hver dessertskål
– Legg i jordbærene
– Legg en iskuler ved siden
– Topp med sjokoladesausen
6 Serveres umiddelbart,
gjerne sammen med restene sjokoladesausen

Is med sjokoladesaus Ingredienser: Sjokoladesaus (enkel): 100 g Kokesjokolade 1 ½ dl Kremfløte Tilbehør: Ananas (mini) Is (Vanilje) Jordbær https://heidisboble.no/ @heidisboble