Kamskjell med sesamfrø, ingefær og chili

Dette er en asiatisk inspirert forrett eller smårett, og ikke minst skikkelig god.

Kamskjell med sesamfrø, ingefær og chili Ingredienser: 8 Kamskjell 4 ss Sesamfrø (gjerne svarte) 30 g Smør Salt Grønnsaker: ½ Sommerkål 100 g Sopp (shitake eller små sjampinjonger) 1 Brokkoli 6 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Ingefær (finhakket) 1-2 Chilier (røde, strimelete) 3 ss Soyasaus 1 ts Sesamolje 1 ts Honning Gochujangmajones: 1 Eggeplomme (romtemerert) 1 ts Risvinseddik 2 – 2½ dl Olje (nøytral) ½ ts Sesamolje ½ - 1 ss Gochujang (sunchang red pepper paste) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420Middels

Kamskjell med sesamfrø, ingefær og chili Ingredienser: 8 Kamskjell 4 ss Sesamfrø (gjerne svarte) 30 g Smør Salt Grønnsaker: ½ Sommerkål 100 g Sopp (shitake eller små sjampinjonger) 1 Brokkoli 6 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Ingefær (finhakket) 1-2 Chilier (røde, strimelete) 3 ss Soyasaus 1 ts Sesamolje 1 ts Honning Gochujangmajones: 1 Eggeplomme (romtemerert) 1 ts Risvinseddik 2 – 2½ dl Olje (nøytral) ½ ts Sesamolje ½ - 1 ss Gochujang (sunchang red pepper paste) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

8Kamskjell
4 ssSesamfrø (gjerne svarte)
30 gSmør
 Salt

Grønnsaker:

½Sommerkål
100 gSopp (shitake eller små sjampinjonger)
1Brokkoli
6Vårløk
2 feddHvitløk
1 ssIngefær (finhakket)
1-2Chilier (røde, strimelete)
3 ssSoyasaus
1 tsSesamolje
1 tsHonning

Gochujangmajones:

1Eggeplomme (romtemerert)
1 tsRisvinseddik
2 – 2½ dlOlje (nøytral)
½ tsSesamolje
½ – 1 ssGochujang (sunchang red pepper paste)
 Salt

Slik gjør du:

1 A Rens Kamskjellene:
–  Før en skarp kniv på innsiden av det flate skjellet.
– Kutt muskelen
– Fjern muskelen fra skjellet med en spiseskje.
– Dytt så muskelen vekk fra organene og
– Skyll muskelen grundig  
For å fjerne sand
1 B Eller du kan bruke frosne kamskjell:
– Tin kamskjellene i kjøleskap over natten
– La dem renne godt av
2 Forbered kamskjellene:
– Tørk Kamskjellene med kjøkkenpapir
– Sett dem på et fat
– Dryss over salt
3 Lag Gochujangmajonesen:
– Ha egg, eddik og litt salt i en sylinder (som gjerne passer stavmikseren)
– Ha i oljen og kjør med stavmikser
– Ha i sesamolje og Gochujang, og
– Rør forsiktig sammen
– Smakt til med salt og eventuelt mer Gochujang
– Ha majonesen over i en sprøytepose
4 Forbered grønnsakene:
Skjær kålen i båter og
– Skill bladene fra hverandre
– Skjær små brokkolibuketter
– Skjær vårløken i mindre biter
– Rensk hvitløken
– Skrell og press hvitløken
– Bland sammen soyasaus, sesamolje og honning i en liten skål
5 Varm opp woken så det nesten ryker
– Ha i soppen, og
– La den steke i ca 1 min.
– Tilsett kål, brokkoli, vårløk, ingefær, hvitløk og chili
– Stek i ytterligere 1 min.
– Tilsett soya-, sesam- og honningblandingen
– Vend godt sammen så alle grønnsakene er dekket
– Stek i 1 min til
– Ta woken av varmen
6 Nå skal kamskjellene stekes:
– Pensle kamskjellene med soyaolje,
– Rull dem i sesamfrø
– Stek skjellene i ca 30 sek på hver side
– Øs gjerne med smør under stekingen
7 Servers sammen med de wokkede grønnsakene og  majonesen

Kamskjell med sesamfrø, ingefær og chili Ingredienser: 8 Kamskjell 4 ss Sesamfrø (gjerne svarte) 30 g Smør Salt Grønnsaker: ½ Sommerkål 100 g Sopp (shitake eller små sjampinjonger) 1 Brokkoli 6 Vårløk 2 fedd Hvitløk 1 ss Ingefær (finhakket) 1-2 Chilier (røde, strimelete) 3 ss Soyasaus 1 ts Sesamolje 1 ts Honning Gochujangmajones: 1 Eggeplomme (romtemerert) 1 ts Risvinseddik 2 – 2½ dl Olje (nøytral) ½ ts Sesamolje ½ - 1 ss Gochujang (sunchang red pepper paste) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble