Kheer er på en måte en indisk versjon av riskrem. Den tradisjonelle måten å lage den på blir både litt for søt og litt for mektig for meg . Etter noen år, er det dette oppskriften har utviklet seg til hos oss . Så, da blir det Kheer på Heidis vis.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 1 l | Melk |
| 75 g | Ris (langkornet) |
| 1 knivsodd | Salt |
| 1 ss | Sukker |
| 1 ½ dl | Kremfløte |
| Mandelflak |
Safransaus:
| 1 ½ dl | Vann |
| 125 g | Sukker |
| ½ ts | Safrantråder |
| ½ ts | Kardemomme |

Slik gjør du:
| 1 Ha salt, ris og melk i en kasserolle – Kok opp, og – La det trekke under lokk, rett under kokepunktet i ca. 45 min. Rør av og til, så risen ikke setter seg fast i bunnen – Ta av lokket og kok videre til Kheer har tyknet (rør) – Slå av platen – Rør inn sukker (Smak, og tilsett gjerne mer sukker) – Legg plast over grøten, (Helt ned, så det ikke legger seg snerk på toppen) – Avkjøl grøten til den er helt kald |
| 2 Rør inn kremfløten, eller du kan vispe fløten lett først, Da blir Kheer litt luftigere |
| 3 Lag Safransaus: – Ha safranen i en bolle, med 1 ss vann – Ha vann og sukker i en kasserolle – Kok opp, under omrøring – Rør til sukkeret er oppløst, og – Kok videre til sausen begynner å tykne, (og henger i en tråd fra sleiva) – Tilsett kardemomme og safran (m/bløtevann) – Hold sausen varm, eller varm den forsiktig opp før servering |
| 4 Has i porsjonsskåler, – Drisle over litt saus – Dryss over mandelflak – Pynt med kardemommekapsler, og – Serveres straks sammen med lunken safransaus |

Tips! Du kan tilsette 50 g rosiner i grøten, på slutten av koketiden hvis du ønsker det
