Kina-inspirert wok med Strimlet svin og saltet svart bønnesaus er enkelt å lage og godt å spise.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 20 min. | Enkel |

Ingredienser:
250- 350 g | Ris |
6 ss | Olje (nøytral) |
4 fedd | Hvitløk |
½ | Chili (rød) |
400 g | Svinefilet (strimlet) |
1-2 | Gulerøtter (strimlet) |
1 | Paprika (strimlet) |
Ca 200 g | Asiatiske grønnsaker (Bønnespirer, bambusskudd, vannkastanjer, babymais e.l.) |
Vårløk (eller purre eller gressløk) | |
Cashewnøtter |
Svart bønnesaus:
3 ss | Sichuan salted black beans (kan kjøpes i butikker som fører asiatiske varer) |
6 ss | Vann |
6 ss | Fiskesaus |
4 ss | Sukker (helst brunt) |
3 ss | Soyasaus |

Slik gjør du:
1 Kok risen |
2 Lag sausen: – Kjør sammen alle ingrediensen til sausen med en stavmikser Eller bare bland det sammen – La den stå og trekke |
3 Finhakk hvitløk og chili – Hakk Cashewnøttene – Hakk vårløken – Skjær paprika og gulerøtter i strimler – Del babymaisen i to |
4 Varm oljen i en wok – Ha i hvitløk og chili – Ha i svinekjøttet, og – La det steke i ca 1- 2 min – Tilsett gulrot og paprika – La det steke i ca 3-4 min – Tilsett de asiatiske grønnsakene og – Hell sausen over, og – La det hele koke i ca 3-4 min. |
5 Strø nøttene over, og server med ris |
