Kirsebær- og sjokolade ruter

Kirsebær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Disse kirsebær- og sjokoladerutene rører en fort sammen. De smaker godt som de er, men kan godt serveres med vaniljesaus og/eller is. Rutene som ikke blir spist med en gang kan fryses.

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 – 8 60 minEnkel

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250-300 gKirsebær (gjerne fryste)
3Egg
175 gSukker
1 tsVaniljesukker
1 tsBakepulver
1 – 2 tsKanel
200 gHvetemel
150 gSmør (smeltet)
100 gKokesjokolade (mørk, hakket)
¾ dlMelk

Tips! Hvis du trenger en kake til mange, kan du doble denne oppskriften, og bruke langpannen i steden: Du ganger altså ingrediensene med to, bruker en lanpanne, og resten blir det samme.

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Legg bakepapir i eller smør den en liten langpanne
ca 13 X 25 eller ei rund form ca 20- 24 cm
2 Ta kirsebærene t av fryseren
– Hakk sjokoladen, og
– Smelt smøret
3 Pisk egg og sukker til eggedosis
Dvs lyst og luftig
4 Vend inn de tørre ingrediensene:
Mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel
– Vend inn smøret
– Vend inn kirsebær og sjokolade
– Vend i melka til slutt
5 Hell røra i formen
6 Stekes i ca 45 min
Til den har fått farge, og en kakenål kommer ut tørr når du stikker i den
7 Avkjøles på rist, og
– skjæres i stykker før servering
8 Server gjerne med vaniljesaus

Kirsebær- og sjokolade ruter Ingredienser 250-300 g Kirsebær (gjerne fryste) 3 Egg 175 g Sukker 1 ts Vaniljesukker 1 ts Bakepulver 1 - 2 ts Kanel 200 g Hvetemel 150 g Smør (smeltet) 100 g Kokesjokolade (mørk, hakket) ¾ dl Melk https://heidisboble.no/ @heidisboble