Kirsebær og sjokolade er en uslåelig kombinasjon. Disse kirsebær- og sjokoladerutene rører en fort sammen. De smaker godt som de er, men kan godt serveres med vaniljesaus og/eller is. Rutene som ikke blir spist med en gang kan fryses.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 – 8 | 60 min | Enkel |

Ingredienser:
250-300 g | Kirsebær (gjerne fryste) |
3 | Egg |
175 g | Sukker |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ts | Bakepulver |
1 – 2 ts | Kanel |
200 g | Hvetemel |
150 g | Smør (smeltet) |
100 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
¾ dl | Melk |
Tips! Hvis du trenger en kake til mange, kan du doble denne oppskriften, og bruke langpannen i steden: Du ganger altså ingrediensene med to, bruker en lanpanne, og resten blir det samme.

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Legg bakepapir i eller smør den en liten langpanne ca 13 X 25 eller ei rund form ca 20- 24 cm |
2 Ta kirsebærene t av fryseren – Hakk sjokoladen, og – Smelt smøret |
3 Pisk egg og sukker til eggedosis Dvs lyst og luftig |
4 Vend inn de tørre ingrediensene: Mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel – Vend inn smøret – Vend inn kirsebær og sjokolade – Vend i melka til slutt |
5 Hell røra i formen |
6 Stekes i ca 45 min Til den har fått farge, og en kakenål kommer ut tørr når du stikker i den |
7 Avkjøles på rist, og – skjæres i stykker før servering |
8 Server gjerne med vaniljesaus |
