Kirsebærgele

Hjemmelaget kirsebærgele med vaniljesaus er en fantastisk dessert. Ikke bare smaker den godt – men den er også en opplevelse for øyet, med sin flotte rubinrøde farge.

Kirsebærgele Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær - sure (10 dl) 7 dl Vann 1 dl Sukker 8 pl Gelatin
Hjemmelaget kirsebærgele med vaniljesaus: Ikke bare smaker den godt – men den er også en opplevelse for øyet, med sin flotte rubinrøde farge

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
820 min + tid til å stivneEnkel
Kirsebærgele Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær - sure (10 dl) 7 dl Vann 1 dl Sukker 8 pl Gelatin

Ingredienser:

Ca 600 gKirsebær – sure (10 dl)
7 dlVann
1 dlSukker
8 plGelatin
Kirsebærgele Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær - sure (10 dl) 7 dl Vann 1 dl Sukker 8 pl Gelatin

Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i kaldt vann
2 Skyll bærene
3 Ha bærene i en kasserolle og
– Hell på vannet, og
– Kok bærene myke (ca. 10 min.)
– Ta Kasserollen av varmen
– Klem gjerne i stykker bærene mot kanten av kasserollen
4 Sil safta gjennom en sileduk eller melsikt,
– Vask kasserollen, og –
Hell saften tilbake i kasserollen
– Tilsett sukkeret,
– Sett kasserollen tilbake på plata (middels varme)
– Rør til alt sukker er oppløst
– Ta Kasserollen av varmen
– Klem ut vannet på gelatinplatene og
– Ha dem i saften
– Rør til de er oppløst
– La geleblandingen avkjøle seg noe
5 Hell geleen i porsjonsformer eller en stor serveringsskål
6 Settes i kjøleskap for å stivne
7 Serveres med krem og/eller vaniljesaus

Tips! Du kan selvfølgelig servere kjøpt vaniljesaus til denne geleen. Men det tar mindre enn 5 minutter å koke en selv og den blir mye bedre. For oppskrift, tykk HER

Tilbehør:

Kirsebærgele Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær - sure (10 dl) 7 dl Vann 1 dl Sukker 8 pl Gelatin