Kirsebærsyltetøy

Mormors kirsebær syltetøy er veldig enkelt å lage. Kirsebær inneholder lite pektin, noe som i utgangspunkt gir et tynt syltetøy. Hvis du ønsker det tykkere kan du tilsette syltepulver, for å få syltetøyet tykkere. Jeg liker syltetøyet slik det er er, bruker å fryse det vi ikke spiser med en gang. Derfor bruker jeg som oftest ikke syltepulver.

En halv bolle med kirsebærsyltetøy og et glass med kirsebærsaft

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 1 ½ l  Enkel

Ingredienser:

1 ½ lKirsebær (sure)
1 dlVann
6 dlSukker
ca. 1 ½ tsSyltepulver (Tørsleffs eller et annet) – valgfritt

TIPS! Mormor brukte å knekke noen kirsebærkjerner, hakket mandlene og blandet det inn i det ferdige syltetøyet før hun helte dem opp på glass. – Det er skikkelig godt. MEN

NB! Ikke server det til noen med (nøtte)allergi, det kan gi en allergisk reaksjon

Kirsebærsyltetøy Ingredienser: 1 ½ l Kirsebær (sure) 1 dl Vann 6 dl Sukker ca. 1 ½ ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt

Slik gjør du:

1 Ha kirsebærene i en kasserolle
2 La dem koke på svak varme i ca 10 min.
3A Tilsett sukkeret, og
– Rør til det er løst helt opp
– Avkjøles, og
– Fyll det du ikke skal spise med en gang i frysebokser, og
– Legg det i fryseren
3 B: Hvis du ønsker tykkere syltetøy:
– Bland sammen sukker og Tørsleffs syltepulver
(eller følg anvisningen på pakken)
– Tilsett dette til kirsebærene, og
– La det koke i 2 min. til
– Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass
Fyll dem helt fulle, og ikke søl på kantene
– Skru på lokkene, og
– La glassene avkjøles opp-ned på kjøkkenbenken

Kirsebærsyltetøy Ingredienser: 1 ½ l Kirsebær (sure) 1 dl Vann 6 dl Sukker ca. 1 ½ ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt