Mormors kirsebær syltetøy er veldig enkelt å lage. Kirsebær inneholder lite pektin, noe som i utgangspunkt gir et tynt syltetøy. Hvis du ønsker det tykkere kan du tilsette syltepulver, for å få syltetøyet tykkere. Jeg liker syltetøyet slik det er er, bruker å fryse det vi ikke spiser med en gang. Derfor bruker jeg som oftest ikke syltepulver. Når jeg legger sytetøyet på glass bruker jeg litt sitronsyre, for det gjorde mormor. Jeg innbiller meg at det holder lengre da, men hvem vet …

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 1 ½ l | Enkel |

Ingredienser:
1 ½ l | Kirsebær (sure) |
1 dl | Vann |
6 dl | Sukker |
ca. 1 ½ ts | Syltepulver (Tørsleffs eller et annet) – valgfritt |
TIPS! Mormor brukte å knekke noen kirsebærkjerner, hakket mandlene og blandet det inn i det ferdige syltetøyet før hun helte dem opp på glass. – Det er skikkelig godt. MEN
NB! Ikke server det til noen med (nøtte)allergi, det kan gi en allergisk reaksjon

Slik gjør du:
1 Ha kirsebærene i en kasserolle |
2 La dem koke på svak varme i ca 10 min. |
3A Tilsett sukkeret, og – Rør til det er løst helt opp – Avkjøles, og – Fyll det du ikke skal spise med en gang i frysebokser, og – Legg det i fryseren |
3 B: Hvis du ønsker tykkere syltetøy: – Bland sammen sukker og Tørsleffs syltepulver (eller følg anvisningen på pakken) – Tilsett dette til kirsebærene, og – La det koke i 2 min. til – Hell syltetøyet over på varme, steriliserte glass Fyll dem helt fulle, og ikke søl på kantene – Skru på lokkene, og – La glassene avkjøles opp-ned på kjøkkenbenken |


