Kjøttboller i mandelsaus

Kjøttboller i mandelsaus er en fantastisk god rett. Den ser ikke spesielt god ut, men den smaker skikkelig godt!

Kjøttboller i mandelsaus Ingredienser: Kjøttboller: 55 g Brød (lyst) 3 ss Vann 450 g Kjøttdeig (svin, mager) 1 Løk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (hakket) 1 Egg Muskat, salt og pepoer Hvetemel 2 ss Olje (oliven) Sitron (presset) Mandelsaus: 2 ss Olje 25 g Brød (lyst) 115 g Mandler (forvelte) 2 Hvitløkskløfter (finhakket) 1 ½ dl Hvitvin tørr 4 ½ dl Grønnsaksbuljong Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-845 min.Enkel

Ingredienser:

Kjøttboller:

55 gBrød (lyst)
3 ssVann
450 gKjøttdeig (svin, mager)
1Løk (finhakket)
1 feddHvitløk (presset)
2 ssPersille (hakket)
1Egg
 Muskat, salt og pepoer
 Hvetemel
2 ssOlje (oliven)
 Sitron (presset)

Mandelsaus:

2 ssOlje
25 gBrød (lyst)
115 gMandler (forvelte)
2Hvitløkskløfter (finhakket)
1 ½ dlHvitvin tørr
4 ½ dlGrønnsaksbuljong
 Salt og pepper
  

Slik gjør du:

1 Forbered kjøttbollene:
– Legg brødet i vann, og
– La det ligge i ca 5 min
– Hell av overflødigvann, og
– Legg brødet tilbake i skålen
– Tilsett kjøttdeig, løk, hvitløk, persille og egg
– Krydre med revet muskatnøtt, litt salt og pepper
– Bland sammen ingrediensene til en glatt deig
– Rull ut ca 30 runde kjøttboller (små)
2 Ha litt hvetemel i en dyptallerken
– Rull hver kjøttbolle i mel til den er helt dekt

Kjøttboller i mandelsaus Ingredienser: Kjøttboller: 55 g Brød (lyst) 3 ss Vann 450 g Kjøttdeig (svin, mager) 1 Løk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (hakket) 1 Egg Muskat, salt og pepoer Hvetemel 2 ss Olje (oliven) Sitron (presset) Mandelsaus: 2 ss Olje 25 g Brød (lyst) 115 g Mandler (forvelte) 2 Hvitløkskløfter (finhakket) 1 ½ dl Hvitvin tørr 4 ½ dl Grønnsaksbuljong Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

3 Varm opp oljen i en stor tykkbunnet stekepanne
– Legg i kjøttbollene
NB! Stek i flere omganger
Kjøttbollene skal ikke ligge for tett
– Stek dem i 4-5 min
Til de er brune hele veien rundt
– Ta ut alle kjøttbollene fra stekepannen
4 Forvell mandlene:
– Kok mandlene i vann i 2-3 min
– Skyll med kaldt vann, og
– Bruk en kopphåndduk til å gni av eventuelle rester av skallet
5 Lag sausen:
– Varm opp oljen I den samme stekepannen som kjøttbollene
– Riv brødet i biter og
– Legg dem i stekepannen sammen med mandlene, og
– Stek forsiktig til både brød og mandler er gylden brune.
– Tilsett hvitløken og
– Stek i ytterligere 30 sek.
– Hell over hvitvinen, og
– La det koke i 2 min.
– Krydre med salt og pepper og
– La sausen avkjøles litt
– Hell sausen i en matmølle
– Tilsett buljongen, og
– Kjør til slett saus og
– Hell den tilbake til stekepannen
6 Legg de stekte kjøttbollene forsiktig tilbake ned i sausen, og
– La det surre i ca. 25 min.
Eller til kjøttbollene er møre
– Smak til sausen med salt og pepper
7 Hell kjøttboller og saus over i en serveringsbolle
– Tilsett eventuelt litt sitron og
– Strø hakket persille over
8 Serveres sammen med brød for å suge opp sausen

Kjøttboller i mandelsaus Ingredienser: Kjøttboller: 55 g Brød (lyst) 3 ss Vann 450 g Kjøttdeig (svin, mager) 1 Løk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (presset) 2 ss Persille (hakket) 1 Egg Muskat, salt og pepoer Hvetemel 2 ss Olje (oliven) Sitron (presset) Mandelsaus: 2 ss Olje 25 g Brød (lyst) 115 g Mandler (forvelte) 2 Hvitløkskløfter (finhakket) 1 ½ dl Hvitvin tørr 4 ½ dl Grønnsaksbuljong Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble