Kjøttdeigpai med eple – passer så godt som en lunsj- eller middagsrett. Server gjerne sammen med en frisk grønn salat.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 400 g | Kjøttdeig |
| 1 | Løk (hakket) |
| 1-2 | Epler (i skiver og terninger) |
| 100 g | Ost (revet) |
| 1 | Mozzarella (i biter) |
| 2 ss | Parmesan |
Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
| 2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Hell vannet av mozzarellaen, og – Skjær/riv den i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper – Skjær noen epleskiver – Skjær resten av eplet i små terninger – Hakk løken |
| 3 Smelt smør i en stekepanne – Ha i løk, kjøttdeig og eplebiter – Stekes til kjøttdeigen er gjennomstekt – Krydre med salt og pepper |
| 4 Sett ovnen på 200 grader |
| 5 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og |



| 5A Forstek bunen (hvis du vil) – Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
| 6 Legg Kjøtdeigbalndingen i paibunnen – Legg i den revne osten og Mozarellaen – Strø over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen – Topp med epleskiver |
| 7 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 8 Servers varm eller lunken |

