Kjøttdeigpai med eple

Kjøttdeigpai med eple – passer så godt som en lunsj- eller middagsrett. Server gjerne sammen med en frisk grønn salat.

Kjøttdeigpai med eple Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig 1 Løk (hakket) 1-2 Epler (i skiver og terninger) 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 Middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
400 gKjøttdeig
1Løk (hakket)
1-2Epler (i skiver og terninger)
100 g   Ost (revet)
1Mozzarella (i biter)
2 ssParmesan

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min. 10 minutter (gjerne lengre)
2 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Riv parmesan –
Hell vannet av mozzarellaen, og
– Skjær/riv den i biter
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
– Skjær noen epleskiver
– Skjær resten av eplet i små terninger
– Hakk løken
3 Smelt smør i en stekepanne
– Ha i løk, kjøttdeig og eplebiter
– Stekes til kjøttdeigen er gjennomstekt
– Krydre med salt og pepper
4 Sett ovnen på 200 grader
5 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og

5A Forstek bunen (hvis du vil)
–  Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader)
6 Legg Kjøtdeigbalndingen i paibunnen
– Legg i den revne osten og Mozarellaen
– Strø over parmesan
–  Hell over egg- og melkeblandingen
– Topp med epleskiver
7 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen),  
eller til paien er gylden og egget har stivnet
8 Servers varm eller lunken

Kjøttdeigpai med eple Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 400 g Kjøttdeig 1 Løk (hakket) 1-2 Epler (i skiver og terninger) 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble