Kokos- og fløtepudding er en god dessert. I denne puddingen bruker jeg kokosmelk, i tillegg til fløte og melk. Desserten smaker kokos og det passer godt å servere den sammen med litt frisk frukt som for eksempel bananskiver og appelsinbåter. Desserten passer like godt på en hverdag som til en fest.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 – 8 | 55 min | Enkel |
Ingredienser:
125 g | Sukker |
1 ½ dl | Vann |
1 bx | Kokosmelk (4 dl) |
4 | Egg |
1 s | Sukker |
1 dl | Fløte |
1 dl | Melk |
1-2 ss | Kokos (ristet) |
Banan, appelsin |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 140 grader |
2 Kok opp vann |
3 Sett inn langpanna og hell i kokende vann |
4 Finn frem 8 porsjonsformer eller en stor form (1 l) |
5 Lag karamellsaus: – Ha 1 ½ dl vann og 125 g sukker i en kasserolle – Varm forsiktig opp, til sukkeret er oppløst – Slå opp varmen på plata – Kok opp (ikke rør!) – Når sukkeret er gylden, helles det i formen(e) |
6 Sett kasserollen tilbake på plata – Ha i 3 dl kokosmelk – Kok opp |
7 Ha 2 egg og 2 eggeplommer i bolle – Rør inn 1 ss sukker |
8 Hell kokosmelken i eggene, under omrøring |
9 Rør inn mel og fløte |
10 Helles i formen(e) |
11 Settes inn i ovnen (vannet skal dekke litt opp på formen(e)) |
12 Stekes i ca. 40 min., – Til de er faste (men skjelver litt) |
13 Avkjøles og settes i kjøleskap til neste dag |
14 Hvelves, og – serveres med ristet kokos, banan og appelsin |
