Kokt kveite

Kokt kveite med agurksalat er fantastisk godt

Kokt kveite med agurksalat Ingredienser: 800 g Kveite i skiver 2 liter Vann 2 dl Salt 8 - 12 Poteter 4 Gulerøtter Agurksalat Smør (smeltet) Rømme https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel

Ingredienser:

800 gKveite i skiver
2 literVann
2 dlSalt

Agurksalat:

2 dl Vann
1 dl Eddik
1-2 ss Sukker
¼ – ½ ss Salt
1 Agurk

Tilbehør:

8 – 12Poteter
4Gulerøtter
 Agurksalat
 Smør (smeltet)
 Rømme

Beregn ca. 200-250 g kveite pr person.

Slik gjør du:

1 Lag Agurksalaten:
– Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper
– Skjær agurk med ostehøvel – Legg skivene i laken
– La den gjerne stå og trekke noen timer
2 Skrell poteter og gulerøtter
– Kok dem møre
3 Trekk fisken:
– Kok opp vann og salt i en kasserolle
– Legg i kveitekivene, og
– Ta kasserollen vekk fra varmen, og
– La kveita trekke i ca. 10 minutter. Det skal ikke koke.
– Den er ferdig når beinet lett slipper fisken
4 Smelt smør
5 Server kveita sammen med kokte poteter, gulerøtter, agurksalat, smeltet smør og rømme

Tips! Agurksalaten kan lages på morgenen eller kvelden før

Kokt kveite med agurksalat Ingredienser: 800 g Kveite i skiver 2 liter Vann 2 dl Salt 8 - 12 Poteter 4 Gulerøtter Agurksalat Smør (smeltet) Rømme https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s