Kolakaker

Kolakaker er favoritt julekaken til min datter. Ja – med unntak av krumkaker da.

Kolakaker Ingredienser 200 g Smør (romtemperert) 200 g Sukker 1½ ss Sirup 2 ts Natron 2 ts Vaniljesukker 300 g Hvetemel

Ingredienser:

200 g Smør (romtemperert)
200 g Sukker
1½ ss Sirup
2 ts Natron
2 ts Vaniljesukker
300 g Hvetemel
Kolakaker Ingredienser 200 g Smør (romtemperert) 200 g Sukker 1½ ss Sirup 2 ts Natron 2 ts Vaniljesukker 300 g Hvetemel

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175°C, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Visp smør og sukker hvitt
– Visp så inn sirupen
–  Sikt sammen det tørre og
– Tilsett det til smørblandingen
– Kna sammen til du får en jevn deig
(Bruk gjerne hendene)
3 Del deigen i 4 emner
– Trill ruller med samme lengde som langsiden av en stekeplate
– Legg dem alle sammen ved på stekeplata
– Trykk rullene litt flate med fingrene
4 Stek midt i ovnen i ca. 15 min.
(175°C)
5 Skjær stengene opp på skrå,
med en skarp kniv mens de er lunkne
– La kakene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist, og
– Avkjøles helt før de legges i kakeboks
NB! Ikke legg på lokket før neste dag
Kolakaker Ingredienser 200 g Smør (romtemperert) 200 g Sukker 1½ ss Sirup 2 ts Natron 2 ts Vaniljesukker 300 g Hvetemel
Kolakaker og sjakkruter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s