Kransekake (tårnkake) etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 80-81). I denne oppskriften skåldes mandlene (dvs. ta vekk skallet). Dermed må mandlene tørke en dag eller to, før man maler mandlene.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| I kake (18 ringer) | 2 timer (2-3 dager) | Vanskelig |

Ingredienser:
| 500 g | Mandler (Skåldet og malte) |
| 500 g | melis |
| 3-4 | Eggehviter |
Tips! Kok opp mandlene, og la dem stå i vannet i 10-15 min. før du tar av skallet. Bruk et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir for å fjerne skallet
Melisglasur:
| 180 g | Melis |
| 1 | Eggehvite |
| 5 dråper | Sitronsaft |
Slik gjør du:
| 1 Skåld mandlene og – La dem tørke i en dag |
| 2 Mal mandlene, og – Sikt inn melis, og – Bland sammen med eggehvitene Til en passe fast deig – Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag |
| 3 Sett stekeovnen på 200 grader, og – Smør kransekakeformene med olje og – Strø med semulegryn (ELLER legg bakepapir på 2 stekeplater, hvor du tegner opp størrelsene på ringene) |
| 3 Rull deigen til fingertykke «pølser», Eller bruk kjøttkvernen med egnet hullskive – Legg «pølsene» i kransekakeformene. – Sett formene på stekebrett |
| 4 Stekes midt i ovnen i ca. 10 min. (200 grader) – Avkjøles i formene |
| 5 Ta ringene ut av formene og over på rist, når de er helt avkjølte |

| 6 Lag melisglasuren: – Bland godt sammen melis, eggehvite og sitronsaft – Glasuren skal være glatt og blank |
| 7 Montering: – Pynt ringene med melis – Sett Kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene – Eventuelt pynt (med blomster eller flagg osv.) |
Tips! Kransekake egner seg godt til frysing, og smaker enda bedre etter en tur i fryseren.


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)


