Kransekake etter oppskrift fra Baker Brun

Kransekake (tårnkake) etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 80-81). I denne oppskriften skåldes mandlene (dvs. ta vekk skallet). Dermed må mandlene tørke en dag eller to, før man maler mandlene.

Kransekake / tårnkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 80-81» Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Melis glasur 180 g Melis 1 Eggehvite 5 dråper Sitronsaft
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
I kake (18 ringer)2 timer (2-3 dager)Vanskelig
Kransekake / tårnkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 80-81» Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Melis glasur 180 g Melis 1 Eggehvite 5 dråper Sitronsaft

Ingredienser:

500 gMandler (Skåldet og malte)
500 gmelis
3-4Eggehviter

Tips! Kok opp mandlene, og la dem stå i vannet i 10-15 min. før du tar av skallet. Bruk et kjøkkenhåndkle eller tørkepapir for å fjerne skallet

Melisglasur:

180 gMelis
1Eggehvite
5 dråperSitronsaft

Slik gjør du:

1 Skåld mandlene og
– La dem tørke i en dag
2 Mal mandlene, og
– Sikt inn melis, og
– Bland sammen med eggehvitene
Til en passe fast deig
– Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag
3 Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Smør kransekakeformene med olje og
– Strø med semulegryn
(ELLER legg bakepapir på 2 stekeplater, hvor du tegner opp størrelsene på ringene)
3 Rull deigen til fingertykke «pølser»,
Eller bruk kjøttkvernen med egnet hullskive
– Legg «pølsene» i kransekakeformene. – Sett formene på stekebrett
4 Stekes midt i ovnen i ca. 10 min. (200 grader)
– Avkjøles i formene
5 Ta ringene ut av formene og over på rist,
når de er helt avkjølte
Kransekake / tårnkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 80-81» Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Melis glasur 180 g Melis 1 Eggehvite 5 dråper Sitronsaft
6 Lag melisglasuren:
– Bland godt sammen melis, eggehvite og sitronsaft
– Glasuren skal være glatt og blank
7 Montering:
– Pynt ringene med melis
– Sett Kransekakeringene oppå hverandre med litt melisglasur som lim mellom ringene
– Eventuelt pynt (med blomster eller flagg osv.)

Tips! Kransekake egner seg godt til frysing, og smaker enda bedre etter en tur i fryseren.

Kransekake / tårnkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 80-81» Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 3-4 Eggehviter Melis glasur 180 g Melis 1 Eggehvite 5 dråper Sitronsaft
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s