Hva er vel bedre enn pasta til middag? Pasta er en av middagsfavorittene her i huset. Den kan varieres i det uendelige, og er bare såå godt. Denne pastasausen er uten kjøtt, så den passer fint å spise på en kjøttfri dag. Eller egentlig når som helst!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| 1 | Løk |
| 1 | Gulrøtter |
| ½ stilk | Selleri |
| 1 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, uten frø) |
| ½ | Purre |
| 4 | Tomater (store) |
| 1 | Paprika (rød) |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| ½ ts | Pepper |
| 1 dl | Grønsakskraft (buljong) |
| 100 g | Spinat |
| ½ -1 dl | Fløte |
| 400-500 g | Pasta (penne) |
| Salt, pepper | |
| Parmesan (raspet) | |
| Basilikum |
Slik gjør du:
| 1 Kok opp vann, – Skjær et kryss i tomatene – Ha tomatene i vannet til skallet løsner – Ta opp tomatene, og – Fjern skallet – Skjær tomatene i biter |
| 2- Hakk løk, gulrot, selleri, – Finhakk hvitløk og chili – Skjær purre og paprika i biter – Skjær mozarellaen i småbiter – Hakk basilikum , persille |
| 3 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, dryss over litt salt, og – Stek til løken er myk |
| 4 Tilsett gulrot og selleri, og – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) |
| 5 Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre |
| 6 Tilsett tomatene, persille og kraft – Kok opp og la det små snurre |
| 7 Tilsett spinaten |
| 8 Kok vann (godt saltet), og – Kok pastaen som du liker den |
| 9 Renn av pastaen |
| 10 Rør inn 2 ss pastavann i sausen, og – Tilsett fløten |
|
11
Bland sammen pasta og saus Toppes med parmesan, hakket basilikum og serveres rykende varm |

Tips! Smaker godt med focaccia til (for oppskrift på focaccia TRYKK HER)
