Kremet pastasaus med tomat og mozzarella

Hva er vel bedre enn pasta til middag? Pasta er en av middagsfavorittene her i huset. Den kan varieres i det uendelige, og er bare såå godt. Denne pastasausen er uten kjøtt, så den passer fint å spise på en kjøttfri dag. Eller egentlig når som helst!

Penne med Kremet saus med tomat og mozzarella i hvit bolle Ingredienser: 1 ss Olje 1 ss Smør 1 Løk 1 Gulrøtter ½ stilk Selleri 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) ½ Purre 4 Tomater (store) 1 Paprika (rød) 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ½ ts Pepper 1 dl Grønsakskraft (buljong) 100 g Spinat ½ -1 dl Fløte 400-500 g Pasta (penne) Salt, pepper Parmesan (raspet) Basilikum
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 20 min Enkel

Ingredienser:

1 ss Olje
1 ss Smør
1 Løk
1 Gulrøtter
½ stilk Selleri
1 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, uten frø)
½   Purre
4 Tomater (store)
1 Paprika (rød)
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
½ ts Pepper
1 dl Grønsakskraft (buljong)
100 g Spinat
½ -1 dl Fløte
400-500 g Pasta (penne)
  Salt, pepper
  Parmesan (raspet)
  Basilikum

Slik gjør du:

1 Kok opp vann,
– Skjær et kryss i tomatene
– Ha tomatene i vannet til skallet løsner
– Ta opp tomatene, og
– Fjern skallet
– Skjær tomatene i biter
2- Hakk løk, gulrot, selleri,
– Finhakk hvitløk og chili
– Skjær purre og paprika i biter
– Skjær mozarellaen i småbiter
– Hakk basilikum , persille
3 Ha litt olje i ei middels varm stekepanne,
– Tilsett løken, dryss over litt salt, og
– Stek til løken er myk
4 Tilsett gulrot og selleri, og
– Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
5 Tilsett hvitløk, chili, paprikapulver og purre
6 Tilsett tomatene, persille og kraft
– Kok opp og la det små snurre
7 Tilsett spinaten
8 Kok vann (godt saltet), og
– Kok pastaen som du liker den
9 Renn av pastaen
10 Rør inn 2 ss pastavann i sausen, og
– Tilsett fløten
11 Bland sammen pasta og saus      
Toppes med parmesan, hakket basilikum og serveres rykende varm
Penne med Kremet saus med tomat og mozzarella i hvit bolle Ingredienser: 1 ss 	Olje 1 ss 	Smør  1 	Løk  1 	Gulrøtter  ½ stilk	Selleri  1 fedd 	Hvitløk  ¼ 	Chili (rød, uten frø)  ½  	Purre  4 	Tomater (store)  1 	Paprika (rød) 1 ss 	Persille (hakket)  1 ts 	Paprikapulver  ½ ts	Pepper 1 dl 	Grønsakskraft (buljong)  100 g	Spinat ½ -1 dl 	Fløte  400-500 g 	Pasta (penne)   	Salt, pepper    	Parmesan (raspet)  	Basilikum

Tips! Smaker godt med focaccia til (for oppskrift på focaccia TRYKK HER)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s