Kylling Tikka Masala, er en enkel og grei Indisk rett, Denne versjonen er mild i smaken, og jeg har enda ikke møtt noen som ikke synes at denne er utrolig god. Jeg kaller den “Kylling Tikka Masala”, og skriver kylling i oppskriften, men vi bruker kalkunbryst i denne oppskriften. Ja, faktisk i alle oppskrifter med kylling. Men det fungerer også fint med kylling.
Hvis du heller ønsker oppskrift på en vegetarisk Tikka Masala, trykk HER

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min | Enkel/middels |
Ingredienser:
| Ca. 750 g | Kyllingfilet (i terninger) |
| ½ | Lime (saft) |
Marinade (Tikka):
| 1½ dl | Yoghurt |
| 2-3 cm | Ingefær (revet) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 1 ts | Paprikapulver |
| Bittelitt | Kajennepepper |
| 3 ts | Koriander (malt) |
| ½ ts | Salt |
| 4 ss | Lime (saft) |
Sausen (Masala)
| 3 ss | Olje (nøytral) |
| 2 | Løk (skivet) |
| 3 cm | Ingefær (revet) |
| 2 fedd | Hvitløk (pressede) |
| 6 | Kardemommekapsler (grønne) |
| 2 ts | Garam masala |
| 2 ts | Koriander (malt) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| Bittelitt | Kajennepepper |
| 3 dl | Fløte (eller halvparten melk) |
| 2 ss | Tomatpuré |
| 4 ss | Vann |
| ½ ts | Sukker |
| ½ ts | Salt |

Slik gjør du:
| 1 Skjær kyllingfileten i biter |
| 2 Bland sammen de åtte ingrediensene til marinaden |
| 3 Ha kyllingbitene i marinaden, og – Rør rundt, – Sett den i kjøleskapet natten over |
| 4 Lag sausen: – Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle – Tilsett: Løk (skivet), Ingefær (revet), Hvitløk (presset), og – La det surre på middelsvarme til løken er blitt myk – Tilsett krydderne, og la det koke i 2-3 min. til det begynner å dufte – Tilsett tomatpureen, og la den «svi» litt, før du – Tilsetter vann og kremfløte -Kok sakte opp, og – La sausen trekke i 20-30 min. på svak varme (rør ofte i den) – Smakt til med sukker og salt – Legg på lokk, og sett sausen til side |
| 5 Stek kyllingen i en stekepanne (med slippbelegg), eller legg kyllingbitene på grillen |
| 6 Legg de ferdig stekte kyllingbitene i masalasausen, og – Sett kasserollen på middels varme – Kok opp under omrøring, og – La det trekke i ca. 5 min. – Smak til sausen med lime |
| 7 Serveres varm, sammen med gul ris og naanbrød |

Anbefalt tilbehør:
eller




