Denne oppskriften gir en fantastisk god ris, som er bare et “must” til alle typer indisk mat, og spesielt til Kylling Tikka Masala.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Smør |
2 fedd | Hvitløk (finhakket) |
1 ts | Gurkemeie |
¼ ts | Kummin |
¼ ts | Kanel |
5 dl | Ris (langkornet) |
7 ½ dl | Kyllingkraft (1 ½ buljongterning + vann) |

Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle på middels varme – Tilsett finhakket hvitløk og krydder – La det surre i 1-2 min. |
2 Tilsett risen, og – La det surre videre i 2-3 min. Mens du rører litt |
3 Tilsett kyllingkraft – Sett på lokk – Kok opp, og – Slå ned platen, og – La den småkoke i 20 min. – Så av platen, og – La den stå i ytterligere 20 min. NB! Ikke fjern lokket |
4 Røres opp med en gaffel før servering |