Gul ris

Denne oppskriften gir en fantastisk god ris, som er bare et “must” til alle typer indisk mat, og spesielt til Kylling Tikka Masala.

Kylling Tikka Masala Ingredienser: Ca. 750 g Kyllingfilet (i terninger) ½ Lime (saft) Kylling Tikka Masala Marinade (Tikka): 1½ dl Yoghurt 2-3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 ts Koriander (malt) ½ ts Salt 4 ss Lime (saft) Sausen (Masala) 3 ss Olje (nøytral) 2 Løk (skivet) 3 cm Ingefær (revet) 2 fedd Hvitløk (pressede) 6 Kardemommekapsler (grønne) 2 ts Garam masala 2 ts Koriander (malt) 1 ts Paprikapulver Bittelitt Kajennepepper 3 dl Fløte (eller halvparten melk) 2 ss Tomatpuré 4 ss Vann ½ ts Sukker ½ ts Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 60 min Enkel

Ingredienser:

2 ss Smør
2 fedd Hvitløk (finhakket)
1 ts Gurkemeie
¼ ts Kummin
¼ ts Kanel
5 dl Ris (langkornet)
7 ½ dl Kyllingkraft (1 ½ buljongterning + vann)
Gul ris Ingredienser 2 ss Smør 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ts Gurkemeie ¼ ts Kummin ¼ ts Kanel 5 dl Ris (langkornet) 7 ½ dl Kyllingkraft (1 ½ buljongterning + vann)

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle på middels varme
– Tilsett finhakket hvitløk og krydder
– La det surre i 1-2 min.
2 Tilsett risen, og
– La det surre videre i 2-3 min.
Mens du rører litt
3 Tilsett kyllingkraft
– Sett på lokk
– Kok opp, og
– Slå ned platen, og
– La den småkoke i 20  min.
– Så av platen, og
– La den stå i ytterligere 20 min.
NB! Ikke fjern lokket
4 Røres opp med en gaffel før servering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s