Tikka-masala Tofu

Tikka-masala Tofu med ris, er en rett med Tofu. Ja, det sier seg selv. Det er ikke ofte jeg lager mat med tofu. Grunnen til det er at jeg ikke synes at tofuen smaker noe i seg selv. Den trenger derfor litt sterke smaker for å komme til sin rett.

Tika-masala Tofu med ris Ingredienser: 250 g Tofu (fast, avrent) 2 ss Olje (nøytral) ¼ Purreløk 1 Paprika 2 Gulerøtter 1 Løk (rød) 1 ts Tikka-masala pulver 2 ts Soyasaus 1 ss Søt chilisaus 1 ss Vann Koriander, Lime Ris
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3 – 4 15 min. Enkel

Ingredienser:

250 g Tofu (fast, avrent)
2 ss Olje (nøytral)
¼ Purreløk
1 Paprika
2 Gulerøtter
1 Løk (rød)
1 ts Tikka-masala pulver
2 ts Soyasaus
1 ss Søt chilisaus
1 ss Vann
  Koriander, Lime
   
  Ris

Slik gjør du:

1 Rens grønnsakene
-Skjær grønnsaker i små biter
– Skjær tofuen i kvadrater
2 Varm 1 ss olje i wokken
3 Tilsett Tofuen, og
– Rør hele tiden
– Stek i 2-3 minutter (til lys brun)
– Renn av på kjøkkenpapir
4 Ha resten av oljen i wokken
– Tilsett grønnsakene
– Rør hele tiden –
Stek i 2-3 minutter
5 lag sausen:
– Bland sammen Tikka-masala, ingefær, chilisaus og vann
– Tilsett sausen til grønnsakene
– Rør til alt er godt blandet inn i sausen
6 Serveres med ris, og dryss over med koriander
Tika-masala Tofu med ris Ingredienser: 250 g Tofu (fast, avrent) 2 ss Olje (nøytral) ¼ Purreløk 1 Paprika 2 Gulerøtter 1 Løk (rød) 1 ts Tikka-masala pulver 2 ts Soyasaus 1 ss Søt chilisaus 1 ss Vann Koriander, Lime Ris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s