Lettsaltet torsk med Gulrotstuing

Lettsaltet torsk med Gulrotstuing er skikkelig godt.

Lettsaltet torsk med Gulrotstuing Ingredienser: 800 g Lettsaltet torskefilet 8 Poteter (ca. 600 g) 2-3 Gulrøtter (ca. 400 g) 2 dl Melk 1 ½ ss Hvetemel ½ - 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) Pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

800 g Lettsaltet torskefilet
8Poteter (ca. 600 g)
2-3Gulrøtter (ca. 400 g)
2 dlMelk
1 ½ ssHvetemel
½ – 1 tsFond eller Buljong (-pulver)
 Pepper

Slik gjør du:

1 Skrell og vask potetene
– Kok dem møre i (lettsaltet) vann
2 Skrell og vask gulrøttene,
– Skjær dem i skiver, og
– Kok dem (så vidt) møre i lettsaltet vann
3 Kok opp vann i en kasserolle,
– Ha i torsken, og
– Kok opp,
– Ta kasserolle av plata, og sett på lokk
– La fisken trekke i 8-10 min.
4 Lag en litt tykk hvit saus:
– Ha melken i en kasserolle,
– Tilsett melet, og
– Pisk til det er uten klumper,
– Tilsett buljongpulveret
– Kok opp under omrøring, og
–  La det småkoke i ca, 5 min.
– Smak til med buljongpulver og pepper
5 Renn av gulrøttene, og
– Ha gulrøttene i den hvite sausen
– Rør rundt
6 Server fisken sammen med potetene og gulrotstuingen, og eventuelt litt smeltet smør
Lettsaltet torsk med Gulrotstuing Ingredienser: 800 g Lettsaltet torskefilet 8 Poteter (ca. 600 g) 2-3 Gulrøtter (ca. 400 g) 2 dl Melk 1 ½ ss Hvetemel ½ - 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) Pepper