Disse små porsjonbrødene er enkle å lage, og utrolig gode å spise. Passer godt både som frokost-, brunsj- og lunsjrundstykker.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
20 | Enkel |
Ingredienser:
1 ½ dl | Havregryn (lettkokte) |
2 ½ dl | Vann (kokende) |
5 ½ dl | Melk (Lett/skummet) |
50 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 ts | Salt |
1 ss | Sirup |
4 dl | Sammalthvete (fin) |
4 dl | Sammalthvete (grov) |
8 dl | Hvetemel |

Slik gjør du:
1 Ha havregrynene i en bakebolle – Kok opp vannet, – Hell det over havregrynene – La det stå og svelle i ca. 1 time |
2 Smelt smøret, og – Tilsett melken – Varm til fingervarmt – Smuldre i gjæren, og – Rør den ut – Hell det i havreblandingen |
3 Tilsett salt, sirup, sammalthvete, og det meste av hvetemelet – Et deigen godt (ca. 5-7 min.) NB! Den skal være løs – Dekk deigen med et bakeklede, og – La den heve i ca 60 min. |
4 Elt deigen, og – Tilsett mer hvetemel hvis den er for løs – Kle bunnen av en langpanne med bakepapir, og – Sett ovnen på 225grader – Hell deigen ut i langpannen, og – Fordel den jevnt utover – Skjær deigen i 20 like store biter, – Prikk deigen, og – Dekk den til – La den heve i ca 30 min. |
5 Pensle med vann, og – La dem steke midt i ovnen i ca. 20 min. |
6 La dem avkjøles litt i forma, før de flyttes over på rist |
