Lettvinte havrebrød laget i langpanne

Disse små porsjonbrødene er enkle å lage, og utrolig gode å spise. Passer godt både som frokost-, brunsj- og lunsjrundstykker.

Lettvinte havrebrød laget i langpanne Ingredienser: 1 ½ dl Havregryn (lettkokte) 2 ½ dl Vann (kokende) 5 ½ dl Melk (Lett/skummet) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Salt 1 ss Sirup 4 dl Sammalthvete (fin) 4 dl Sammalthvete (grov) 8 dl Hvetemel

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
20 Enkel

Ingredienser:

1 ½ dlHavregryn (lettkokte)
2 ½ dlVann (kokende)
5 ½  dlMelk (Lett/skummet)
50 gSmør
1 pkGjær
1 tsSalt
1 ssSirup
4 dlSammalthvete (fin)
4 dlSammalthvete (grov)
8 dlHvetemel
Lettvinte havrebrød laget i langpanne Ingredienser: 1 ½ dl Havregryn (lettkokte) 2 ½ dl Vann (kokende) 5 ½ dl Melk (Lett/skummet) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Salt 1 ss Sirup 4 dl Sammalthvete (fin) 4 dl Sammalthvete (grov) 8 dl Hvetemel
Lettvinte havrebrød laget i langpanne – de ser ikke så veldig pene ut når de ligger i langpanna, men de blir flotte når de brytes fra hverandre. Og ikke minst -utrolig gode på smak!

Slik gjør du:

1 Ha havregrynene i en bakebolle
– Kok opp vannet,
– Hell det over havregrynene
– La det stå og svelle i ca. 1 time
2 Smelt smøret, og
– Tilsett melken
– Varm til fingervarmt
– Smuldre i gjæren, og
– Rør den ut
– Hell det i havreblandingen
3 Tilsett salt, sirup, sammalthvete, og det meste av hvetemelet
– Et deigen godt (ca. 5-7 min.)
NB! Den skal være løs
– Dekk deigen med et bakeklede, og
– La den heve i ca 60 min.
4 Elt deigen, og
– Tilsett mer hvetemel hvis den er for løs
– Kle bunnen av en langpanne med bakepapir, og
– Sett ovnen på 225grader – Hell deigen ut i langpannen, og
– Fordel den jevnt utover
– Skjær deigen i 20 like store biter,
– Prikk deigen, og
– Dekk den til
– La den heve i ca 30 min.
5 Pensle med vann, og
– La dem steke midt i ovnen i ca. 20 min.
6 La dem avkjøles litt i forma,
før de flyttes over på rist
Lettvinte havrebrød laget i langpanne Ingredienser: 1 ½ dl Havregryn (lettkokte) 2 ½ dl Vann (kokende) 5 ½ dl Melk (Lett/skummet) 50 g Smør 1 pk Gjær 1 ts Salt 1 ss Sirup 4 dl Sammalthvete (fin) 4 dl Sammalthvete (grov) 8 dl Hvetemel