Løksaus er en oppskrift jeg fant i min farmors kokebok. Det smaker veldig godt som tilbehør til for eksempel kjøtt

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 10 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 2 | Løk (skjært i skiver) |
| 2 strøkne ss | Smør |
| 2 ss | Hvetemel |
| 4 -5 dl | Melk |
| Salt og peppet |
Slik gjør du:
| 1 Rens løken og skjær den i skiver – Sett stekepannen på middels varme – Ha i smør og La det smelte – Ha i løken, og – La den steke til den er myk ca 5min. |
| 2 Strø over hvetemelet, og – Spe med melken mens du rører – La sausen småkoke, Min. 5 min. |
| 5 Server sausen sammen med for eksempel med hamburgerrygg, kokte poteter, stekte epleskiver og kokte grønnsaker |


