MAC and Cheese med pølse

MAC and Cheese med pølse -en skikkelig unsj- og middagsfavoritt.

MAC andd Cheese med pølse Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Cheddar (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) 3-5 Pølser

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440 min.Enkel

Ingredienser:

3 dlMakaroni
2 ssHvetemel
5 dlMelk
1 tsFond eller Buljong (-pulver)
150 gCheddar (nyrevet)
50 gParmesan (nyrevet)
3-5Pølser

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader
– Smør en dyp ildfast form
2 Lag hvit saus:
– Ha melken i en kasserolle,
– Tilsett melet, og
– Pisk til det er uten klumper,
– Tilsett buljong/fond
– Kok opp under omrøring,
– Slå ned varmen, og
–  La det småkoke i ca. 5 min.
– Ta sausen vekk fra varmen
– Tilsett cheddaren
– Smak til med salt (og pepper)
3 Skjær pølsene i biter
4 Kok makaronien i saltet vann
(etter anvisning på pakken) eller helst; al dente
5 Renn godt av makaronien, og
– Hell den direkte i den hvite sausen
– Tilsett pølsebitene
– Rør godt rundt
– Smak til med buljong/fond og eventuelt salt (og pepper)
6 Hell blandingen i den ildfaste formen
– Dryss over parmesan

MAC andd Cheese med pølse Ingredienser: 3 dl Makaroni 2 ss Hvetemel 5 dl Melk 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) 150 g Cheddar (nyrevet) 50 g Parmesan (nyrevet) 3-5 Pølser

7 Stekes i 15-20 min. (180 grader)
Til overflaten er gyllen
8 Serveres straks