For noen dager siden, så jeg et bilde på Instagram fra @kremno_elin , hun hadde laget maiboller. krem.no sine maiboller så helt fantastiske ut, så jeg fant ut at disse har jeg virkelig lyst til å forsøke å lage. Jeg har brukt mine oppskrifter på bolledeig og vaniljekrem. Hvis du heller vil bruke @kremno_elin sine oppskrifter eller ønsker å se hennes bilder TRYKK HER eller følger denne linken: krem.no/hjem/maiboller/

Bolledeig ingredienser:
| 1 l | Hvetemel |
| 1 pk | Tørrgjær |
| 1 dl | Sukker |
| 3 ½ dl | Melk |
| 100 g | Margarin |
| 1 | Egg til pensling |
Vaniljekrem ingredienser (halv porsjon) :
| 3 dl | Melk |
| 1 | Egg |
| 25 g | Maizenna |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 1 ss | Sukker |
Bolledeig, slik gjør du:
| Ha alt det tørre i bakstebollen |
| Smelt smør i en kasserolle |
| Ha melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt |
| Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen |
| Eltes til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes) |
| Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving |
| Lag vaniljekremen mens bollene hever |
| Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under) |
Vaniljekrem, slik gjør du:
| Ha alt i en kasserolle |
| Kok opp under omrøring |
| Kok i 3 minutter |
| Helles over på et fat, – Legg plast over (helt ned til kremen) |
| Avkjøles (sett den gjerne litt i fryseren) |
| Pisk opp før bruk |

Hvordan sette sammen til Maiblomster:
| 1 Del deigen i 2, og – Kjevle den ene halvdelen ut til en tynn leiv – Husk mel under |
| 2 Stikk ut rundinger (ca, 5 cm i diameter) |
| 3. Brett hver runding over på midten – og bøy endene mot hverandre – Press dem sammen – Gjenta så du har fem – Sett de fem bitene sammen til en sirkel |

Du finner en bedre beskrivelse på hvordan du gjør det på krem.no (trykk her for å komme dit)
| 4 Sett de ferdige blomstene på et stekebrett med bakepapir |
| 5 Sett ovnen på 200 grader – og la blomstene etterheve til ca. dobbel størrelse |
| 6 Når de har etterhevet: – Pisk opp vaniljekremen – Legg ca. 1 ts vaniljekrem i midten på hver blomst – Pensle blomstene med egg |
| 7 Stekes i ca 15 minutter |
| 8 Avkjøl på rist, og – Pynt eventuelt med melisglasur |

Tips! Når du lei av å brett eller har laget nok maiblomster, kam du trille boller av resten

