Maiblomst av bolledeig

For noen dager siden, så jeg et bilde på Instagram fra @kremno_elin , hun hadde laget maiboller. krem.no sine maiboller så helt fantastiske ut, så jeg fant ut at disse har jeg virkelig lyst til å forsøke å lage. Jeg har brukt mine oppskrifter på bolledeig og vaniljekrem. Hvis du heller vil bruke @kremno_elin sine oppskrifter eller ønsker å se hennes bilder TRYKK HER eller følger denne linken: krem.no/hjem/maiboller/

Tre maiblomster på et fat: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Tre maiblomster – de er virkelig dekorative

Bolledeig ingredienser:

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker
3 ½ dl Melk
100 g Margarin
  1 Egg til pensling

Vaniljekrem ingredienser (halv porsjon) :

3 dl Melk
1 Egg
25 g Maizenna
1 ss Vaniljesukker
1 ss Sukker

Bolledeig, slik gjør du:

Ha alt det tørre i bakstebollen
Smelt smør i en kasserolle
Ha melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt
Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen
Eltes til deigen er smidig og glatt
(kanskje litt mer mel må tilsettes)
Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving
Lag vaniljekremen mens bollene hever
Når deigen er ferdig hevet- helles den ut.
(Husk litt mel under)

Vaniljekrem, slik gjør du:

Ha alt i en kasserolle
Kok opp under omrøring
Kok i 3 minutter
Helles over på et fat,
– Legg plast over
(helt ned til kremen)
Avkjøles
(sett den gjerne litt i fryseren)
Pisk opp før bruk
Heidis enkle vaniljekrem Ingredienser: 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
1. La vaniljekremen koke i 3 minutter 2. La den avkjøle under plast 3. Piskes opp før bruk

Hvordan sette sammen til Maiblomster:

1 Del deigen i 2, og
– Kjevle den ene halvdelen ut til en tynn leiv
– Husk mel under
2 Stikk ut rundinger
(ca, 5 cm i diameter)
3. Brett hver runding over på midten
– og bøy endene mot hverandre
– Press dem sammen
– Gjenta så du har fem
– Sett de fem bitene sammen til en sirkel
Slik bretter du maiblomster: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Slik bretter du maiblomster

Du finner en bedre beskrivelse på hvordan du gjør det på krem.no (trykk her for å komme dit)

4 Sett de ferdige blomstene på et stekebrett med bakepapir
5 Sett ovnen på 200 grader
– og la blomstene etterheve til ca. dobbel størrelse
6 Når de har etterhevet:
– Pisk opp vaniljekremen
– Legg ca. 1 ts vaniljekrem i midten på hver blomst
– Pensle blomstene med egg
7 Stekes i ca 15 minutter
8  Avkjøl på rist, og
– Pynt eventuelt med melisglasur
Fire maiblomster på et fat: Ingredienser bolledeig 1 l Hvetemel 1 pk Tørrgjær 1 dl Sukker 1ts Kardemomme 3,5 dl Melk 100 g Margarin
Maiboller

Tips! Når du lei av å brett eller har laget nok maiblomster, kam du trille boller av resten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s