MESOB


Bar & Restaurant

Munkegata 64A, 7011 Trondheim

24.mai 2022

På Tirsdag 24.05 ankom vi Mesob restaurant i Trondheim. Den er lokalisert på Ravkloa i Trondheim, nederst i Munkegata – akkurat der Munkegata møter Fjordgata. Plassen ligger ganske sentralt i Trondheim sentrum, nært både bussholdeplasser og parkeringshus. Det er noen parkeringsplasser på utsiden av Mesob, men der kan en bare parkere i 30 minutter, og det er alt for liten tid til å spise. Hvis en ikke ønsker å sette fra seg bilen i et parkeringshus er det godt med parkeringsplasser både i Fjordgata og på baksiden av reatauranten (helt nederst i Prinsensgate).

For å hoppe rett til helhetsvurderingen, trykk HER

Ravnkloa _ Trondheim med Mesob Restaurant I Krysset Fjordgata - Munkegata https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kl 17 ankom vi, fire feststemte, forventningsfullle og ikke minst skrubbsultne personer. Restauranten er ganske liten, L- formet, med 10 bord og plass til omtrent 40 gjester. Den er enkelt utstyrt med hvite vegger, fliserlagt gulv, trestoler, plastduker med glassplater. Restauranten var nesten tomt da vi ankom – bare to bord var opptatt i restauranten. På det ene satt det to Eritriske menn som spiste, spilte kort og koste seg. I et annet hjørne satt to norske unge jenter og spiste.

Vi satte oss ned på et av bordene, og en hyggelig eritreer med navn Ali, kom med menyer og spurte hva vi ville ha å drikke.

Logo Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Velbekomme - bilde fra Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

På menyen var det seks hovedretter en kunne velge mellom, og prisen på hovedrettene varierte fra 159 til 249 kroner. Selve navnet på rettene i menyen sa meg egentlig ikke så mye, men under navnet på hver rett var den beskrevet med en setning på norsk og en på engelsk. Av de seks hovedrettene en kunne velge mellom, var to av dem var en mix rett; en vegatrisk og en med kjøtt. Selvfølgelig valgte vi Mesob spesial, som var beskrevet som en kombinasjon (mix) av kylling, kjøtt og vegitarretter. Etter å ha spurt fikk vi greie på at mixen bestod av:

 • Yedero-wot
  • Kyllinggryte med Messob hjemmelaget kryddersmør servert med egg
 • Keyhtsebhi
  • Kjøttgryte bestående av møre biffstrimler smaksatt med hvitløk, og ingefær
 • Gomen/Tramli
  • Fersk spinat hakket og kokt i olje sammen med løk, hvitløk og urter
 • Alilitcha
  • Vegetargryte betående av potet, gulrot, paprika og grønne bønner i en mild kryddret saus
 • Timtimo/Misir
  • Gule linser kokt i olje sammen med løk og hvitløk

I tillegg bestilte vi to boller av Kilwa/Tibs som er strimlet biffkjøtt i løk, tomat, grønn chili og kryddersmør. Vi bestilte en bolle med rød saus og en med hvit saus. Til alt dette bestilte to av oss Cola, fordi det ble anbefalt som tilbehør til denne typen mat, en bestilte rødvin og en øl. Så satt vi der forventningsfulle og gledet oss til maten skulle bli servert.

Mesob spesial

Mesob spesial Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
I midten: Yedero-wot, Øverst: Gomen/Traml med klokken : Alilitcha, Timtimo/Misir, Keyhtsebhi

Etter ei lita stund ankom våre Mesob spesial, hvor rettene var lagt opp på en stor injera, Vi hadde fått spørmål om vi ville bestille en stor posjon som vi skulle dele, men som “typiske” nordmenn bad vi om hver vår. Pysete? Kanskje, men vi fikk altså hver vår Mesob spesial. Den ble servert uten kniv og gaffel, så vi rev biter av injeraen som vi bruktetil å “pakke inn” rettene. Det var veldig hyggelig å sitte der å rive av biter av injeran, spise litt av den ene og litt av den andre suasen. Kanskje mat rett og slett smaker bedre når en spiser med fingrene? Ikke vet jeg, men godt var det. De fem rettene passet utrolig godt sammen, og smaksmessig utfylte de hverandre veldig godt. Den beste av disse fem rettene syntes jeg var Gomen, altå spinatretten. De andre hadde Yedero-wot som favoritt. Og skal sant sies var den veldig god den også . Faktisk var fire av rettene helt utmerkete og utrolig gode på smak. Den eneste retten som falt litt igjennom var Alilitcha, som bestod mest av poteter og litt gulerøtter. Den var egentlig litt kjedelig på smak. Men alt i alt var dette en nydelig mix-rett, som vi ender opp med å gi 5 ut av 6 mulige bobler.

Kilwa/Tibs

Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Kilwa/Tibs i hvit saus og i rød saus

I tillegg hadde vi bestilt, 2 boller med Kilwa/Tibs, som er strimlet biffkjøtt i løk, tomat, grønn chili og kryddersmør. Vi fikk en bolle med rød rød saus og en med hvit saus, som vi spiste sammen med injera. Dette var to utsøkte retter. Sausene var fyldige, akkurat passe krydret og godt balanserte. Den med rød saus synes jeg var dagens aller beste rett. To av de andre var ikke enige i det, men de var enige i at det var to veldig gode retter. Vi endte opp med å gi også denne retten 5 ut av 6 mulige bobler

Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble
Bordet vårt da maten ankom

Dessert og Kaffe

Egentlig hadde vi tenkt å bestille eritreisk kaffe sammen med is til dessert. På menyen stod det at vi kunne få det. Desverre viste det seg at det ikke lengre var mulig å bistille verken eritreisk kaffe eller iskrem som dessert. I steden bestilte vi hver vår kopp kaffe med ingefær. Kaffe med ingefær var veldig spesiell på smak. Ikke helt hva en norsk gane forventet. To av oss tilsatte sukker i kaffen, og mente at den ble vesentlig bedre med sukker. To av oss drakk den uten sukker, og kaffen ble bedre etterhvert som vi vente oss til smaken, og den siste supen var ganske ok. Likevel vi kan ikke strekke oss lengre enn 2 ut av 6 bobler for kaffen.

Serveringsbord Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Helhetlig vurdering:

Dette var en utrolig spennende matopplevelse! Maten var skikkelig god, hadde spennende smaker og selskapet var hyggelig. Lokalene var litt triste, spesielt til å begynne med. Restauranten var tom da vi ankom, og stappende full, med mye latter og prat da vi dro. Atmosfæren i restauranten bedret seg altså etterhvert som det ankom gjester. De fleste av gjestene var eritreiske menn, som spiste, snakket og spilte kort. Det virket som dette var deres faste møteplass, og de opptok alle bordene i den ene halvdelen av restauranten. I tillegg var resten av bordene, i den andre delen av restauranten, opptatt av norske og tyske gjester, som spiste og koste seg.

Alt i alt var dette en flott opplevelse. Maten var utrolig god, atmosfæren ble bedre, prisene var absolutt overkommelige, og vi hadde en skikkelig hyggelig ettermiddag/kveld. Vi gir MESOB 5 ut av 6 mulige bobler som en helhetsvurdering av besøket, og vi kommer gjerne tilbake.

HvaAntall bobler
Mesob Spesial5/6
Kilwa/Tibs5/6
Kaffe med ingefær2/6
Service5/6
Atmosfære4/6
Interiør- sitte komfort3/6
Utsikt
Selskap6/6
HELHETSVURDERING av MESOB:5/6

TUSEN TAKK FOR EN FLOTT MATOPPLEVELSE!

Mesob Bar & Restaurant Munkegata 64A, 7011 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ravnkloa _ Trondheim I Krysset Fjordgata - Munkegata https://heidisboble.no/ @heidisboble