Mokkakake (med cottage cheese)

I denne kaken har jeg byttet ut det meste av smøret, med cottage cheese.

Mokkakake (med cottage cheese)  Ingredienser:  1 dl	Hvetemel ½ ts	Bakepulver ¾ dl	Kakao  2 ts	Vaniljesukker 3	Egg 1 ½ dl	Sukker 300 g	Ferskost (cottage cheese) 2 ss	Smør (smeltet) 2 ss	Kaffe (sterk)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake Enkel

Ingredienser:

1 dlHvetemel
½ tsBakepulver
¾ dlKakao
2 tsVaniljesukker
3Egg
1 ½ dlSukker
300 gFerskost (cottage cheese)
2 ssSmør (smeltet)
2 ssKaffe (sterk)

Pynt:

 Melis
 Sitronmelisse

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Smør en rund kakeform (20-22 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Smelt smøret
– Bland sammen, mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao
4 Tilsett smør og kaffe til eggedosisen
– Kjør Cottage Cheesen i en foodprossesor til den er helt glatt
– Tilsett Cottage cheesen
– Vend inn melblandingen
5 Ha røra i en smurt form
6 La den steke i ca. 45 min.
(175 grader)
7 Avkjøles på rist,
8 Gi den et melis dryss rett før servering

Mokkakake (med cottage cheese) Ingredienser: 1 dl Hvetemel ½ ts Bakepulver ¾ dl Kakao 2 ts Vaniljesukker 3 Egg 1 ½ dl Sukker 300 g Ferskost (cottage cheese) 2 ss Smør (smeltet) 2 ss Kaffe (sterk)
NB! det er viktig å kjøre cottage cheesen den er helt glatt i foodprosessoren, ellers får du klumper i kaka.