I denne kaken har jeg byttet ut det meste av smøret, med cottage cheese.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | Enkel |
Ingredienser:
1 dl | Hvetemel |
½ ts | Bakepulver |
¾ dl | Kakao |
2 ts | Vaniljesukker |
3 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
300 g | Ferskost (cottage cheese) |
2 ss | Smør (smeltet) |
2 ss | Kaffe (sterk) |
Pynt:
Melis | |
Sitronmelisse |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en rund kakeform (20-22 cm) |
2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
3 Smelt smøret – Bland sammen, mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao |
4 Tilsett smør og kaffe til eggedosisen – Kjør Cottage Cheesen i en foodprossesor til den er helt glatt – Tilsett Cottage cheesen – Vend inn melblandingen |
5 Ha røra i en smurt form |
6 La den steke i ca. 45 min. (175 grader) |
7 Avkjøles på rist, |
8 Gi den et melis dryss rett før servering |
