Disse myke porsjons -rundstykkene må man bare ha, når man spiser Thankgivingsmiddag. De kompletterer kalkunen, sausen, tranebærsyltetøyet og grønnsakene noe helt fantastisk.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
24 | 3 timer | Enkel |
Thanksgivings Rundstykker
Ingredienser:
70 g | Smør |
1 pk | Gjær |
100 g | Sukker |
1 kg | Mel |
150 g | Margarin, (smeltet og avkjølt), & til pensling |
5 dl | Melk (romtemperert) |
2 | Egg (store, romtempererte) |
1 ss | Salt |
Smeltet smør og flaksalt |
Slik gjør du:
1 Aktiver gjæren: – Mål opp 1½ dl fingervarmt vann i en stor bolle – Tilsett gjæren, og visp i sukkeret – La stå i ca. 1 minutt (det skal boble og skumme litt), – Rør deretter forsiktig inn (125 g) mel – La det stå lunt mens du forbereder deigen |
2 Lag deigen: – Smelt smør, og – Rør inn melken – Tilsett eggene, og – Rør til det er godt blandet – Skrap i gjærblandingen, og – Bland godt – Tilsett resten av melet (875 g) og 1 ss salt – Elt godt, 5-7 min., – Tilsett mer mel hvis deigen er bløt og klebrig |
3 Hev deigen: – Pensle en stor bolle med myk smør – Ha deigen over i den penslete bollen, – Dekk den med plastikk, og – La den heve på et lunt sted i ca. 1 time Deigen skal heve til dobbel størrelse |
4 Slå ovnen på 190 grader, og – Legg stekepapir i langpannen |
5 Form deigen: – Skrap deigen ut i langpannen – Ha mel på hendene – Trykk deigen forsiktig ut, så den dekker hele langpannen Den blir ca. 1½ – 2 cm tykt – Skjær deigen: Ha kortsiden på langpannen foran deg, Kutt deigen langsetter med en melet kniv, Slik at det blir like brede 4 rader Kryss deretter i 6 striper Da skal det bli ca. 24 ruter |
6 La den få etterheve i ca. 15-20 min. |
7 Stekes i 18- 20 min. Til den er gyldenbrun og «sømmene» brister |
8 Pensle den med smeltet smør, og dryss over litt flaksalt |
9 Serveres varm |

Smaker godt sammen med Thanksgivingsmiddag, suppe eller rett og slett som frokost eller lunsj med pålegg på: