Myke Thanksgivings-Rundstykker

Disse myke porsjons -rundstykkene må man bare ha, når man spiser Thankgivingsmiddag. De kompletterer kalkunen, sausen, tranebærsyltetøyet og grønnsakene noe helt fantastisk.

Myke Thanksgivings-Rundstykker Ingredienser: 70 g Smør 1 pk Gjær 100 g Sukker 1 kg Mel 150 g Margarin, (smeltet og avkjølt), & til pensling 5 dl Melk (romtemperert) 2 Egg (store, romtempererte) 1 ss Salt
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
24 3 timer Enkel

Thanksgivings Rundstykker 

Ingredienser:

70 g Smør
1 pk Gjær
100 g Sukker
1 kg Mel
150 g Margarin, (smeltet og avkjølt), & til pensling
5 dl Melk (romtemperert)
2 Egg (store, romtempererte)
1 ss Salt
Smeltet smør og flaksalt

Slik gjør du:

1 Aktiver gjæren:
– Mål opp 1½ dl fingervarmt vann i en stor bolle
– Tilsett gjæren, og visp i sukkeret
– La stå i ca. 1 minutt (det skal boble og skumme litt),
– Rør deretter forsiktig inn (125 g) mel
– La det stå lunt mens du forbereder deigen
2 Lag deigen:
– Smelt smør, og
– Rør inn melken
– Tilsett eggene, og
– Rør til det er godt blandet
– Skrap i gjærblandingen, og
– Bland godt
– Tilsett resten av melet (875 g) og 1 ss salt
– Elt godt, 5-7 min.,
– Tilsett mer mel hvis deigen er bløt og klebrig
3 Hev deigen:
– Pensle en stor bolle med myk smør
– Ha deigen over i den penslete bollen,
– Dekk den med plastikk, og
– La den heve på et lunt sted i ca. 1 time
Deigen skal heve til dobbel størrelse
4 Slå ovnen på 190 grader, og
– Legg stekepapir i langpannen
5 Form deigen:
– Skrap deigen ut i langpannen
– Ha mel på hendene
– Trykk deigen forsiktig ut, så den dekker hele langpannen
Den blir ca. 1½ – 2 cm tykt
– Skjær deigen:
Ha kortsiden på langpannen foran deg,
Kutt deigen langsetter med en melet kniv,
Slik at det blir like brede 4 rader
Kryss deretter i 6 striper
Da skal det bli ca. 24 ruter
6 La den få etterheve i ca. 15-20 min.
7 Stekes i 18- 20 min.
Til den er gyldenbrun og «sømmene» brister
8 Pensle den med smeltet smør, og dryss over litt flaksalt
9 Serveres varm
Myke Thanksgivings-Rundstykker Ingredienser: 70 g Smør 1 pk Gjær 100 g Sukker 1 kg Mel 150 g Margarin, (smeltet og avkjølt), & til pensling 5 dl Melk (romtemperert) 2 Egg (store, romtempererte) 1 ss Salt

Smaker godt sammen med Thanksgivingsmiddag, suppe eller rett og slett som frokost eller lunsj med pålegg på:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s