Napoleonskaker etter oppskrift fra Baker Brun

Napoleonskaker etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 74-75).

Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6 kaker1 timerMiddels
Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann

Ingredienser:

4Butterdeiegsplater
1 ssHvetemel

Krem:

2Gelatinplater
2 tsVaniljesukker
3 dlMelk
75 gSukker
20 gMaisenna
4 dlkremfløte

Melisglasur:

200 gMelis
3 ssVann

Slik gjør du:

1 Tin butterdeigsplatene, og
– Sett stekeovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Kjevle ut butterdeigsplatene til litt over 20 X 25 cm
– Bruk en linjal til å renskjære dem til 12 like store stykker
(topp og bunn til seks kaker)
– Legg platene på en stekeplaten
3 Prikk platene tett i tett med en gaffel, og
– Stek dem i ca. 15-20 min. til de er lett gyllenbrune,
– Avkjøles på rist
4 Lag kremen:
– Legg gelatinplatene i kaldt vann (min. 5 min.) –
Bland sammen melk, egg, sukker, vaniljesukker og maisenna,
– Rør godt
– Kokes opp over svak/middels varme, mens du rører
– La det koke i ca. 3 min. mens du rører (svak varme)
– Klem ut vannet av gelatinplatene, og
– Rør dem inn i vaniljekremen
– Hell vaniljekremen i en bolle,
– Dekk den med plast (helt ned), og
– Avkjøl
5 Pisk kremfløten til krem, og
– Bland den inn i vaniljekremen
6 Lag melis:
– Bland sammen melis og vann til en seig glasur
7 Montering:
– Legg vaniljekrem på seks butterdeigplater,
– Smør melis på seks andre plater, og
– Legg dem på toppen av vaniljekremen
(NB! Glasursiden opp)
Napoleonskake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, side 74-75» Ingredienser: 4 Butterdeiegsplater 1 ss Hvetemel Krem: 2 Gelatinplater 2 ts Vaniljesukker 3 dl Melk 75 g Sukker 20 g Maisenna 4 dl kremfløte Melisglasur: 200 g Melis 3 ss Vann

Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s