Napoleonskaker etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (s. 74-75).

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 kaker | 1 timer | Middels |

Ingredienser:
4 | Butterdeiegsplater |
1 ss | Hvetemel |
Krem:
2 | Gelatinplater |
2 ts | Vaniljesukker |
3 dl | Melk |
75 g | Sukker |
20 g | Maisenna |
4 dl | kremfløte |
Melisglasur:
200 g | Melis |
3 ss | Vann |
Slik gjør du:
1 Tin butterdeigsplatene, og – Sett stekeovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Kjevle ut butterdeigsplatene til litt over 20 X 25 cm – Bruk en linjal til å renskjære dem til 12 like store stykker (topp og bunn til seks kaker) – Legg platene på en stekeplaten |
3 Prikk platene tett i tett med en gaffel, og – Stek dem i ca. 15-20 min. til de er lett gyllenbrune, – Avkjøles på rist |
4 Lag kremen: – Legg gelatinplatene i kaldt vann (min. 5 min.) – Bland sammen melk, egg, sukker, vaniljesukker og maisenna, – Rør godt – Kokes opp over svak/middels varme, mens du rører – La det koke i ca. 3 min. mens du rører (svak varme) – Klem ut vannet av gelatinplatene, og – Rør dem inn i vaniljekremen – Hell vaniljekremen i en bolle, – Dekk den med plast (helt ned), og – Avkjøl |
5 Pisk kremfløten til krem, og – Bland den inn i vaniljekremen |
6 Lag melis: – Bland sammen melis og vann til en seig glasur |
7 Montering: – Legg vaniljekrem på seks butterdeigplater, – Smør melis på seks andre plater, og – Legg dem på toppen av vaniljekremen (NB! Glasursiden opp) |


Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)