Ost- og skinkepai er en klassiker. Jeg bruker mozzarella og pamesan i tillegg til revet hvitost.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 60-90 min. | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
| 3 dl | Hvetemel |
| 100 g | Smør |
| 2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
| 4 | Egg |
| 3 dl | Melk |
| 1 ts | Salt |
| 1 krm | Pepper |
| 150- 200 g | Skinke |
| 100 g | Hvitost (revet) |
| 1 | Mozzarella (i biter) |
| 2 ss | Parmesan |

Slik gjør du:
| 1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min.10 minutter (gjerne lengre) |
| 2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Hell vannet av mozzarellaen, og – Skjær/riv den i biter – Skjær skinken i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper |
| 3 Sett ovnen på 200 grader |
| 4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel |

| 4A Forstek bunen (hvis du vil) – Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
| 5 Legg Skinke i paibunnen – Legg i den revne osten og Mozarellaen – Strø over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen |
| 6 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
| 7 Servers varm eller lunken |

Godt som tilbehør til ost- og skinke pai:








