Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer – dekorativ og godt tilbehør når du har gjester.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12-18 | 2-3 timer | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør |
2 ½ dl | Melk |
25 g | Gjær |
1 ts | Salt |
2 ts | Sukker |
7-8 dl | Hvetemel |
50 g | Smør til (pensling) |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret, – Ha i melken. – Varm til den er fingervarm (37 grader) – Smuldre i gjæren, og – Rør den ut |
2 Bland sammen hvetemel, sukker og salt, og – Elt dette litt etter litt, inn melken Til deigen slipper kanten NB! Du har ikke brukt alt melet nå |
3 Dekk til deigen og – La den heve til dobbelstørrelse NB! Dette trinnet kan hoppes over hvis du har det travelt |
4 Hell deigen ut på et bakebord, og – Elt inn resten av melet |
5 Kjevle deigen ut til en lang leiv (ca 25X 50 cm) |
A. Kjevle deigen ut til en lang leiv
– Skjær den i 5 strimler ca. 5 cm bred – Pensle strimlene med smør og legg dem oppå hverandre – Skjær dem i ca. 4 cm brede biter . |
B – Skjær den i 4 – 5 strimler C – Pensle strimlene med smør og legg dem oppå hverandre D – Skjær dem i ca. 4 cm biter
– Sett dem i muffinsformer med snittflaten opp – Dekk til, og – La dem heve til dobbel størrelse Ca. 30-45 min |
E – Sett dem i muffinsformer med snittflaten opp
6 Stekes nederst i ovnen på 250 grader i ca. 10-12 min. |
7 Avkjøles på rist |
Tips! Kuvertbrødene kan fryses, så de kan godt lages noen dager i forveien
Passer godt som tilbehør sammen med:
