Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer

Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer – dekorativ og godt tilbehør når du har gjester.

Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer Ingredienser: 50 g Smør 2 ½ dl Melk 25 g Gjær 1 ts Salt 2 ts Sukker 7-8 dl Hvetemel 50 g Smør til (pensling)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-182-3 timerEnkel

Ingredienser:

50 gSmør
2 ½ dlMelk
25 gGjær
1 tsSalt
2 tsSukker
7-8 dlHvetemel
  
50 gSmør til (pensling)
Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer Ingredienser: 50 g Smør 2 ½ dl Melk 25 g Gjær 1 ts Salt 2 ts Sukker 7-8 dl Hvetemel 50 g Smør til (pensling)

Slik gjør du:

1 Smelt smøret,
– Ha i melken.
– Varm til den er fingervarm (37 grader)
– Smuldre i gjæren, og
– Rør den ut
2 Bland sammen hvetemel, sukker og salt, og
– Elt dette litt etter litt, inn melken
Til deigen slipper kanten
NB! Du har ikke brukt alt melet nå
3 Dekk til deigen og
– La den heve til dobbelstørrelse
NB! Dette trinnet kan hoppes over hvis du har det travelt
4 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Elt inn resten av melet
5 Kjevle deigen ut til en lang leiv
(ca 25X 50 cm)

– Skjær den i 5 strimler ca. 5 cm bred
– Pensle strimlene med smør og legg dem oppå hverandre
– Skjær dem i ca. 4 cm brede biter
.

– Sett dem i muffinsformer med snittflaten opp
– Dekk til, og
– La dem heve til dobbel størrelse Ca. 30-45 min

6 Stekes nederst i ovnen på 250 grader i ca. 10-12 min.
7 Avkjøles på rist

Tips! Kuvertbrødene kan fryses, så de kan godt lages noen dager i forveien

Passer godt som tilbehør sammen med:

Myke Kuvertbrød stekt i muffinsformer Ingredienser: 50 g Smør 2 ½ dl Melk 25 g Gjær 1 ts Salt 2 ts Sukker 7-8 dl Hvetemel 50 g Smør til (pensling)